Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix.

En mann er i Aust-Agder tingrett dømt til ti års fengsel for over 100 voldtekter av sin egen niese mens jenta var mellom 10 og 14 år gammel.

Mannen var utvist fra Norge da voldtektene startet. Men for å være snille, lot familien ham likevel få bo hos seg, skriver Agderposten.

Fordi mannen oppholdt seg ulovlig i landet, ble han etter hvert pågrepet og på nytt utvist. På dette tidspunktet kjente ikke politiet til voldtektsanklagene. Det var først da jenta betrodde seg til en venninne – som igjen betrodde seg til sine foreldre, at politiet kom på sporet av saken.

Etter hvert lyktes det politiet i Agder å få mannen pågrepet og utlevert fra hjemlandet. Etter utleveringen til Norge har han sittet over ett år i varetekt.

Straffen på ti års fengsel er ett år strengere enn det aktor i saken, statsadvokat Leif Aleksandersen, la ned påstand om i sin prosedyre.

Innen fjorten dager må mannen – som nekter straffskyld – ha bestemt seg for om han skal anke dommen.

(©NTB)

 
 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.