NTB

Delstaten Georgia har satt straffesaken mot Donald Trump på vent mens en ankedomstol vurderer rollen til statsadvokat Fani Willis.

Trump er blant annet tiltalt for å ha forsøkt å presse valgfunksjonærer til å gi ham seieren i presidentvalget for snart fire år siden.

Den tidligere presidentens forsvarere krever imidlertid at Willis blir tatt av saken fordi hun har hatt et forhold til hjelpeadvokaten Nathan Wade.

Wade har bidratt i etterforskningen av Trump og har nå trukket seg.

Interessekonflikt

Trump og hans advokater mener at forholdet utgjør en interessekonflikt, mens Willis selv hevder at det ikke har hatt noen påvirkning på etterforskningen.

En dommer avgjorde i mars at Willis kunne fortsette dersom Wade trakk seg, men den beslutningen ble anket av Trump.

En ankedomstol har nå avgjort at straffesaken skal settes på pause mens anken er til behandling.

Lekket samtale

En del av tiltalen mot Trump i Georgia dreier seg om en samtale han hadde med delstatens øverste valgfunksjonær, Brad Raffensperger, under opptellingen av stemmene etter valget i 2020.

Et opptak av samtalen ble senere lekket, og der kunne man høre at Trump ba Raffensperger om å «finne» 11.780 stemmer. Dette ville ha vært nok til å gi Trump seieren i vippestaten.

Saken i Georgia er en av de mest alvorlige for Trump ettersom den dreier seg om et forsøk på å annullere det amerikanske presidentvalget. Det har en strafferamme på mellom 5 og 20 år.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.