Rettssakene mot Trump er omgitt av skandaler. Riksadvokaten i Georgia, Fani Willis, har hatt et forhold til aktor i saken, Nathan Wade. Wade har sendt inn regninger på til sammen 650.000 dollar, penger Willis har utbetalt. Sammen har de reist på cruise.

Men det er ikke det hele. Wade har også hatt to daglange møter med den juridiske avdelingen i Det hvite hus. De har neppe snakket om været. Det hvite hus har vært direkte innblandet i straffeforfølgelsen av presidentens utfordrer. Wade fakturerte 250 dollar timen for møtene. Det ble 2000 dollar hver gang for å avtale strategien mot Trump. Det undergraver det som måtte være igjen av tillit til Biden-regimet og Demokratene.

Det var Wade som tvang Trump til å ta et bilde av seg selv som en annen simpel kriminell. Kan også det ha skjedd i forståelse med Det hvite hus? Det er lett å tenke seg at Demokratene kroet seg ved tanken på å se Trump på et «etterlyst»-bilde. Men også det slo feil. Trump klarte også å vende det til sin fordel.

Fani Willis har tiltalt flere av Trumps nærmeste medarbeidere fordi de satte spørsmålstegn ved avviklingen av valget i Fulton County. Det har kommet for dagen mye rart under valget, bl.a. ble opptellingen stanset og etter at valgkontrollører var sendt hjem dro man frem kufferter med stemmesedler fra under bordene. Fulton County har blitt beryktet for disse historiene, men Willis ville vise hvem som har makten og tiltalte flere av Trumps nærmeste. Noen av dem har krøpet til korset og tilstått mindre «forbrytelser» for å slippe mer omfattende tiltaler. Blant dem som gjorde knefall var advokat Sidney Powell og Jenna Ellis. Deres renomme blant konservative er ikke det samme.

Den som avslørte samrøret mellom statsadvokat og aktor var Michael Roman, Trumps valgkampleder i Georgia.  Han forlanger nå at hele rettssaken avvises.

Willis vil bruke retten til å tiltale alle som våger å stille spørsmål ved 2020-valget. Men det gjør halvparten av amerikanerne. Selv 20 prosent av Demokratene mener Biden er en illegitim president.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.