Frp-leder Sylvi Listhaugs tidligere spinndoktor må møte i retten i desember, tiltalt for grovt bedrageri. Espen Teigen nekter for alle anklager.

Saken dreier seg om at Teigen skal ha lurt til seg en pendlerbolig han ikke hadde rett på fra 1. mars 2016 til 18. april 2018, ifølge tiltalen. Dette melder VG.

VG nevner at Teigen var Listhaugs politiske rådgiver da hun måtte fratre som statsråd på grunn av et omstridt Facebook-innlegg, som av Ap-rådgivere ble forvandlet til å være et angrep mot ofrene for terrorangrepet 22. juli 2011.

Tiltalen Teigen står overfor har en strafferamme på seks år i fengsel.

– Han nekter enhver straffskyld. Jeg ønsker ikke å kommentere saken utover det nå, sier Teigens forsvarer, Øystein Storrvik.

Påtalemyndighetene mener at Teigen tjente 395.411 kroner på å få en gratis, skattefri pendlerbolig, selv om han bodde for nærme til å ha krav på denne lukrative støtten. FrP-leder Sylvi Listhaug er skuffet.

– Dette er en svært alvorlig tiltale som det nå er opp til rettsvesenet å behandle, sier Frp-leder Listhaug til VG.

– Selv om det begynner å bli en stund siden Espen Teigen hadde noen rolle i Frp, så vil det være utrolig skuffende om en som har jobbet for meg skulle bli dømt for et så alvorlig forhold.

Daværende statsminister Erna Solberg beskriver saken som «trist og alvorlig».

Teigen har som mange andre byttet beite fra journalistikken til politikken. Han var en mye lest og populær skribent for Nettavisen, men måtte fratre sin stilling i 2023, etter at det ble kjent at han hadde tilbudt en kilde omtale mot betaling. Kort tid etterpå begynte han som journalist i Trønder-Avisa.

Les også:

Espen Teigen tør å si det: Norge først!

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.