Dagen etter at Nigel Farage varslet at han stiller til valg, overfalt en kvinne ham med en milkshake. Milkshake er ikke et skadelig våpen, men den som blir utsatt for det kan ikke vite om det bare er milkshake.

NTB presterer å skrive at det er grunner til at noen vil overfalle Farage: Han er ytre høyre.

Brexit-general, Trump-tilhenger og ytre høyre-politiker – det er noen av faktorene som gjør at Nigel Farage ikke er like populær hos alle i Storbritannia.

Dagen etter sitt comeback som partileder ble Farage tirsdag dynket i McDonald’s-milkshake av en kvinne utenfor en pub i Clacton, sørøst i England.

En 25 år gammel kvinne ble pågrepet for å ha kastet milkshaken på politikeren.

NTB ville aldri våget å skrive tilsvarende om en politiker fra sentrum-venstre-partiene. Velgere har langt større grunner til å overfalle disse politikerne, som oversvømmer Storbritannia med migranter, enn Farage som vil gjøre noe med problemene. Implisitt i NTBs omtale ligger en godkjenning av at «ytre høyre» må regne med vold. Og det fra et byrå som skriver mye om angrep på politikere.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.