Ukrainske tropper brukte Himars-missiler levert av USA til å ødelegge et avansert luftvernsystem inne i Russland.

Kreml advarer Washington om at det kan få «fatale konsekvenser» å støtte de angrep inne i Russland.

Flere missiler skal ha truffet en luftverninstallasjon ved Belgorod i Russland, som var utstyrt med S-300/400 bakke-til-luft-missiler, ifølge The Telegraph.

Bilder etter angrepet viste branner fra ødelagte kjøretøy, med røyk som veltet opp i luften. Angrepet skal ha funnet sted på søndag.

Tidligere har Sergej Rjabkov, Moskvas viseutenriksminister, sagt at USA ville stå overfor «fatale konsekvenser» hvis de tillot Ukraina å bruke amerikanske våpen til angrep inne i Russland.

En rådgivende tenketank har anbefalt Kreml å gjennomføre en prøvesprengning av atomvåpen for å understreke hvor alvorlig russerne ser på situasjonen.

– Russland «bør vurdere atom­eksplosjon for å advare Vesten»

USA har hittil kun tillatt Kiev å angripe mål i Russland dersom de utgjør en umiddelbar trussel mot ukrainske styrker. Ukrainas president olodymyr Zelenskyj har siden bedt om tillatelse til å bruke amerikanske våpen og ammunisjon til langdistanseangrep.

Både Biden-regimet og flere europeiske Nato-land, inkludert Norge, har nå tillatt at ukrainske styrker bruker våpen levert fra Vesten i angrep inne i Russland.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.