Den tyske regjering beklager at Den internasjonale straffedomstolen gir inntrykk av at Israel og Hamas befinner seg på samme moralske banehalvdel.

«Den samtidige begjæringen om arrestordre mot Hamas-lederne på den ene siden og de to israelske tjenestemennene på den andre har gitt et falskt inntrykk av likeverd,» sier en talsmann for det tyske utenriksdepartementet i en uttalelse.

Hamas begikk en «barbarisk massakre» med sin massakre 7. oktober i lokalsamfunn sør i Israel, sier talsmannen. (NTB)

Talsmannen understreket Hamas fortsetter bestialitetene mot sivile som de har tatt som gisler. Israel har en legitim rett til å forsvare seg og befri dem.

«Hamas fortsetter å holde israelske gisler under ubeskrivelige forhold, angriper Israel med raketter og bruker Gazas sivilbefolkning som menneskelige skjold,» legger han til.

«Den israelske regjeringen har rett og plikt til å beskytte og forsvare sitt folk mot dette,» sier talsmannen.

I denne sammenhengen var det imidlertid «klart at internasjonal humanitær rett med alle sine forpliktelser gjelder», sier den tyske talsmannen. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.