Forskjellen mellom nybil- og bruktbilmarkedet i Norge er stor. På nybilfronten selges det nå nesten bare elbiler, men på bruktmarkedet er det fortsatt klart flest dieselbiler. 

Brukte dieselbiler framstår også som de mest attraktive bilene av flere grunner, en av dem er at prisene på dieselbilene har stått helt stille det siste året, skriver Broom.no.

Brukte dieselbiler er det som selges klart raskest av alle biltyper, ifølge et ferskt webinar fra markedsplassen Finn.no.

Gjennomsnittprisen har altså ikke gått ned, selv om bilene har blitt eldre. Det betyr at mange med dieselbil ikke har hatt verditap på bilen sin det siste året, noe som i seg selv svært uvanlig.

Det gjelder imidlertid ikke eiere av elbiler.

Disse har nemlig blitt billigere, og Finn.no går ut med en gjennomsnittspris på 329.900 kroner for de brukte elbilene som har blitt omsatt så langt i år.

En brukt dieselbil blir i gjennomsnitt solgt etter 26 dager med annonsering, mens en brukt elbil ligger alt fra 34-41 dager.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.