Det er slik at hovedproblemet i islamdebatten i Norge frem til nå har vært at flesteparten av dem som fører denne debatten ikke kan Bibelen. Du kan aldri debattere islam når du ikke kan Bibelen.

Mer enn 60 prosent av innholdet i Koranen er hentet fra Bibelen og når du ikke kan Bibelen så kan du ikke debattere islam heller.

Vi som kan Bibelen kan debattere Koranen fordi vi vet hvor de forskjellige historiene i Koranen er hentet fra i Bibelen og vi vet også hvem de forskjellige personene i Koranen fra Bibelen er og når de levde.

Dermed så er det vi som både kan Bibelen og Koranen som kan debattere dette emnet med muslimene.

Derfor anbefaler jeg de ulike aktørene i Norge om å først lese hele Bibelen og så hele Koranen for å forstå den komparative konteksten i begge skriftene før de deltar videre i debatten. Det tar lang tid og krever at de har en spesiell interesse for dette.

De som ikke vil gjøre dette bør trekke seg unna debatten og la meg ta den med muslimene. Fordi flesteparten av de som ikke kan skriftene fyrer bare løse kanoner i luften og dette vil jeg sette en stopper for nå.

Emanuel Sarwar er en troende og praktiserende kristen som vokste opp med islam og har kunnskap om både Bibelen og Koranen.

Les mer fra Emanuel, som ønsker å fortelle nordmenn sine tanker om islam i Norge.

Muhammed var en falsk profet som diktet opp åpenbaringene i Koranen – Document

Muslimene vil ikke snakke om døden til den falske profeten Muhammed – Document

Det er blasfemi når kristne sier at de har den samme Gud som muslimene – Document

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.