Sylvi Listhaug (FrP) ga LO og Arbeiderpartiet så hatten passet under 1. mai-feiringen i Drammen.

– Da Arbeiderpartiet fikk makten, skulle det bli «vanlige folks tur». Det vi ser, er at det har vært en sammenhengende nedtur. Vi har fått flere fattige i Norge. Når de snakker om at vi skal ha mindre forskjeller, færre fattige, så fører deres politikk til det stikk motsatte, sier Listhaug til TV 2.

Hun kritiserer også LO-leder Peggy Hessen Følsvik:

– Det er ikke gjort noe for at vanlige folk skal få beholde mer av egne penger. LOs innsats for arbeiderne står til stryk, sier hun.

Listhaug trekker fram at kriminaliteten har eksplodert, og peker blant annet på antallet drap så langt i år, og på ungdomskriminalitet.

– Vi får stadig færre politifolk. Dere husker sikkert at jeg reiste til Rinkeby i Sverige i 2017 og ble håna. Vi har ikke svenske tilstander i Norge, men vi er på vei til å få det, sier hun.

Listhaug snakket også om skatteflukten i sin tale, og sa at det er arbeiderne som taper på dette.

– Mange av dem som skaper arbeidsplassene til arbeiderne, flytter ut, fordi rammevilkårene ikke er lagt til rette. Vi må sørge for at vi heier på dem som skaper verdier i samfunnet, slik vi heier på idrettsheltene våre, sier hun.

Listhaug poengterte at hun ikke flagger 1. mai, men at det er en viktig dag, som ikke bare er «Arbeiderpartiets dag».

 

Kjøp «Europas underlige død» her.

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.