Nok en Boeing- varsler har dødd og han er den andre innenfor en to månedersperiode. Joshua Dean døde av multiresistente stafylokokker. Den første John Barnett døde av skuddskader.

 

Joshua Dean, en kvalitetsinspektør for Boeing-leverandøren Spirit AeroSystems, døde denne uken etter at en overraskende infeksjon etterlot ham i kritisk tilstand i flere dager, ifølge familien hans.

Årsaken var meticillinresistente Staphylococcus aureus, en antibiotikaresistent stafylokokkinfeksjon ofte kjent som MRSA, sa hans tante Carol Parsons til Seattle Times, som først rapporterte om dødsfallet.

Dean mistet jobben i 2023 da han sa fra.

44-åringen mistet jobben i 2023 og leverte inn en klage på gjengjeldelse til føderale arbeidstjenestemenn, og hevdet at han bare fikk sparken fordi han sa ifra.

Dean hadde blitt avhørt i forbindelse med et aksjonærsøksmål og hadde rapportert om farlige feil i komponenter i Boeings 737 MAX-fly – en modell som er knyttet til en rekke katastrofer de siste årene.

Den første varsleren John Barnetts død var mer dramatisk. Han hadde gått til sak mot Boeing for å ha skapet et fiendtlig miljø mot ham på arbeidsplassen pga varsling. Han vitnet i sin egen sak. Dagen etter ble han funnet død på parkeringsplassen utenfor motellet hvor han bodde, med skuddskader.

Han ble representert av det samme advokatfirmaet som jobbet for John Barnett, en annen Boeing-varsler som politiet i Charleston, South Carolina, fant død av et skuddsår utenfor hotellet sitt dagen etter at han hadde avgitt vitneforklaring i forbindelse med sitt eget gjengjeldelsessøksmål i mars.

Barnett (62) saksøkte Boeing og hevdet at han hadde blitt utsatt for represalier, trakassering og spionasje fra selskapets side. Han dukket aldri opp til sin andre dag med vitneforklaringer tidligere denne måneden.

 

 

https://www.foxnews.com/us/boeing-whistleblower-kansas-2nd-die-past-2-months

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.