KrF-leder Olaug Bollestad mener det finnes kun to kjønn, men er åpen for å utvide kjønnskategoriene.

– Jeg mener at det er to kjønn. Og så må vi utvide de kjønnskategoriene vi har. Jeg er bekymret for at vi har laget de kategoriene fryktelig, fryktelig smale, sier Bollestad til Klassekampen.

På spørsmål om Bollestad dermed mener at transer ikke finnes, svarer hun følgende:

– Jeg anerkjenner at noen kjenner at de kan gå begge veier. For meg er det veldig viktig at de som opplever kjønnsinkongruens, får hjelp og omsorg. Men jeg tror ikke svaret er å innføre flere kjønn, sier Bollestad og legger til:

– Poenget mitt er at vi må ikke gjøre disse spørsmålene så vanskelige. Da kan unger som egentlig ikke er usikre, bli usikre.

KrF-lederen forbereder seg til helgens landsstyremøte, der strategien fram mot neste valg skal finpusses. Kjønn blir et tema partiet vil engasjere seg i.

– Jeg var ikke så glad i perler og sånt da jeg var jente. Jeg elsket å gå rundt med motorsag. Men ingen sa til meg at jeg kanskje var gutt. Skjønner du hva jeg mener? avslutter Bollestad.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.