NTB

KrF-leder Olaug Bollestad tar avstand fra regjeringens håndtering av en ny abortlov, som er på trappene. Hun mener de opptrer uansvarlig og respektløst.

– Det eneste jeg hører fra Arbeiderpartiet er kvinners selvbestemmelse. Ikke én gang har jeg hørt noen fra Arbeiderpartiet anerkjenne viktigheten av et økende rettsvern for fosteret.

Det var den klare talen fra KrF-leder Bollestad under hennes tale til landsstyret lørdag.

Hun ber om at regjeringen går vekk fra tanken om å hastebehandle det hun anser som kanskje den viktigste saken, denne stortingsperioden.

– Det er uansvarlig og respektløst overfor alle de som har bidratt i høringen – som har delt personlige erfaringer som fortjener å bli skikkelig behandlet. Men først og fremst synes jeg at det er uansvarlig og respektløst overfor saken, mener Bollestad.

Dersom ny abortlov, hvor retten til selvbestemt abort utvides fra 12 til 18 uker, blir vedtatt i Stortinget før sommeren, mener KrF-lederen at regjeringen hopper bukk over viktige etiske spørsmål.

– Og landingen blir ikke spesielt grasiøs, sier Bollestad.

Hun strakk ut en hånd til Senterpartiet og Fremskrittspartiet om å stemme fram en lov som ivaretar fosterets rettsvern, og støtteapparatet rundt kvinnene.

Bollestad kom også med en tydelig oppfordring til den ferske helseministeren.

– Så til helseminister Vestre – jeg forventer! at du ikke bare gjør som din forgjenger og snakker om oppfølging og støtte uten å gjøre noe. Du har mye å rydde opp i, og dette er kanskje den viktigste saken du har på ditt bord.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.