– Det er ikke rett for meg å fortsette i KrF, skriver Truls Olufsen-Mehus på Facebook. Han understreker at «dette er min oppfatning og min reaksjon».

KrF-velgere tror at partiet og jeg jobber for den samme politikken, og den feiloppfatningen kan jeg ikke lenger ta ansvar for å samle velgere rundt.

Jeg har jobbet aktivt og utadrettet med vedtatt verdipolitikk de siste årene og er av den grunn blitt en av de mest medieomtalte KrFere og har tusenvis av engasjerte følgere i sosiale medier. Samtidig har partiet fortiet i våre standpunkt og politikk med en lang praksis av feilslåtte strategier.

Olufsen-Mehus har gjort seg bemerket på flere måter. Han har blant annet vært kritisk til den moderne LGBTQ-ideologien, utvidelse av grensen for selvbestemt abort, og forbudet mot konverteringsterapi. I slike saker har han fått lite støtte fra ledelsen i KrF.

Samtidig som mitt eget veldig synlige engasjement i disse sakene siden 2019 har jeg blitt møtt med taushet eller avstand fra ledelsen. På motsatt side er engasjementet tatt imot med takknemlighet og entusiasme fra grunnfjellet og lokallag rundt om.

Olufsen-Mehus mener ledelsen i KrF har sviktet i de tradisjonelle kristne verdispørsmålene, men at han altså har fått støtte nedenfra. Han uttaler seg i mer dybde i et videointervju med Verdinytt (bak mur).

I Verdinytt utdyper han litt i et åpent leserinnlegg.

Ett eneste stortingsparti har «biologisk kjønn» nedfelt i sitt stortingsprogram. Det er Kristelig Folkeparti, og det ble innført i 2021. Vedtaket lød som gjeldende:

«KrF vil ikke at biologisk kjønn skal tilsidesettes for ideologisk forståelse av kjønn.» I tillegg vil KrF ha «18-årsgrense på all irreversibel kjønnskorrigerende behandling» og krever vitenskap for all behandling.

I november 2021 siden stilte Olufsen-Mehus opp som lederkandidat for KrF, etter oppfordring fra noen medlemmer i partiet. NRK beskrev ham den gangen som en «konservativ og radikal KrF-er utfordrer». Men han tapte valget mot Olaug Bollestad.

Truls Olufsen-Mehus har flere ganger vært omtalt av Document. Han har også skrevet debattinnlegg hos oss, og deltatt i Doc-TV.

Se også:

Doc-TV: Intervju med Truls Olufsen-Mehus om seksualisering av små barn

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.