For andre år på rad har Troms og Finnmark fylke spandert skolesekker pyntet med pride-symbol til alle seksåringene. Nok en gang protesterer KrF-politikeren Truls Olufsen-Mehus på hvordan små barn indoktrineres i LHBTQ-religionen.

– Fylkeskommunen kjøper hvert år inn en ny ryggsekk til alle førsteklassingene. Der lyser det for andre år på rad en svær pridelogo. Vi kan ikke ha politiske symboler på skolesekkene til førsteklassinger. Dette er en av sakene jeg vil gå raskt i gang med å jobbe med, sier Truls Olufsen-Mehus (KrF) til Verdinytt.

Olufsen-Mehus er en av mange dyktige politikere som er populær blant vanlige folk, men kanskje ikke like populær hos partiledelsen. Han stilte for øvrig til valg som ny partileder etter at Kjell-Inge Ropstad måtte gå av, men ble slått av Olaug Bollestad.

Ved fylkesvalget 11. september føk han opp fra tredjeplass på listen til førsteplass, etter at 25 prosent av KrF-velgerne i Finnmark ga ham personstemme. Dermed ble Olufsen-Mehus den eneste fast møtende representanten fra KrF i fylkestinget, som konstitueres 10. oktober.

Skolesekkene med pride-logoer noe av det første han vil gripe fatt i, noe han lovte allerede før valget på Facebook.

Olufsen-Mehus er også kritisk til LHBTQ-innholdet i lærebøkene for videregående skoler.

– I skolebøkene er det kommet inn skeiv teori, som tilsidesetter biologisk kjønn. Det vil jeg belyse og utfordre, sier han.

– Hvordan reagerer du på alle personstemmene som gjorde at du ble valgt inn i fylkestinget?

– Det kom veldig overraskende. Men samtidig er det en tillitserklæring, som også viser det jeg har pekt på lenge: At det er en utakt mellom lederverv i KrF på ulike nivå, og grasrota. I hvert fall ser vi at det er slik på regionalt nivå.

Skolesekken med pride-farger finansieres av skattebetalerne. Siden mange foreldre ikke ønsker at barna skal gå rundt som en reklameplakat for en meget omstridt ideologi, må disse foreldrene først være med på å betale for de såkalte gratis skolesekkene. Så må de gå i butikken og kjøpe inn en ryggsekk som barnet kan bruke på skolen.

Dette kan også i ytterste fall føre til konflikter og mobbing mellom barn.

Bjarte Ystebø i Kristen Media Norge er imponert over hvilket engasjement Olufsen-Mehus klarer å skape.

– Han er et fenomen. Vi har egentlig ikke sett noe lignende i Norge. Han er blitt så stor i sosiale medier og skaper et så stort engasjement. Som politiker har han gått sine egne veier, og det har folket elsket. Å bli kumulert opp fra tredje til førsteplass på fylkestingslisten er veldig vanskelig. Jeg kan ikke huske at det har skjedd før, sier Ystebø.

Olufsen-Mehus har flere ganger vært gjest hos Doc-TV.

Se også:

Doc-TV: Intervju med Truls Olufsen-Mehus om seksualisering av små barn

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.