Hamas har ikke mange kort igjen på hånden. Det sterkeste er gislene, og det at de nå legger ut videoer der gislene snakker, viser at de føler seg presset. Hamas vet at det er grupper i Israel som i sin tur vil legge press på regjeringen for å gå med på utveksling og våpenhvile.

Hamas håper åpenbart å unngå invasjon av Rafah. Men det håpet kan de skyte en hvit pil etter.

Hamas la lørdag ut en video som viser to av gislene som ble tatt fra Israel i fjor høst, i live.

En israelsk gruppe som jobber for løslatelse av gislene, har identifisert dem som Keith Siegel og Omri Miran, som ble bortført under Hamas-angrepet 7. oktober.

Miran syntes å være under press da han snakket i videoen, ifølge AFP.

– Jeg har vært her i Hamas’ fangenskap i 202 dager. Situasjonen er ubehagelig, vanskelig, og det er mange bomber. Det er på tide med en avtale som får oss ut herfra, trygt og ved god helse. Fortsett å protestere, så det blir en snarlig avtale, sier han.

Videoen ble lagt ut bare tre dager etter at Hamas la ut en annen video som viste gisselet Hersh Goldberg-Polin i live.

– Beviset om at de lever, er det klareste signalet om at Israels regjering må gjøre alt for å komme fram til en avtale om at alle gislene må returneres før uavhengighetsdagen (14. mai), sier Hostages and Missing Families Forum. (NTB)

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.