Biden-administrasjonen utsetter igjen en beslutning om å forby mentolsigaretter etter utallige tilbakemeldinger fra minoritets- og borgerrettighetsgrupper og motstand fra det svarte samfunnet.

Beslutningen kommer samtidig med at president Biden sliter med svarte velgere, skriver Washington Times. Han har også slettet titalls milliarder dollar i studiegjeld, et grep han håper vil være populært blant unge velgere som også er i ferd med å forlate ham.

Blant svarte røykere bruker nesten 85 prosent mentolsigaretter, sammenlignet med 30 prosent av hvite røykere, ifølge USAs legemiddeltilsyn FDA.

Alle sigaretter med smak ble forbudt i 2009, men mentol ble utelatt etter lobbyvirksomhet fra industrien. Aktivister hevder at tobakkselskaper har målrettet minoritetsgrupper med mentolsigaretter, særlig svarte, og bidratt til å øke helseforskjellene.

I 2021 begynte Biden-administrasjonen og FDA planene om et potensielt forbud, men Det hvite hus fortsetter å gå glipp av interne tidsfrister, selv om forkjempere for folkehelse har krevd at administrasjonen går videre med forbudet.

Organisasjoner som kjemper for de svartes strafferett, hevder at forbudet urettferdig vil kriminalisere et produkt som er populært blant svarte røykere.

American Civil Liberties Union (ACLU) er blant gruppene som driver lobbyvirksomhet mot forbudet, og sier at det  forholdsmessig vil påvirke fargede mennesker og prioritere kriminalisering fremfor folkehelse og skadereduksjon.

En meningsmåling i Wall Street Journal denne måneden viste at 57 prosent av svarte menn planlegger å stemme på Biden, et betydelig fall fra de 87 prosent som stemte på ham i 2020, skriver The Examiner. Den samme undersøkelsen viste at 77 prosent av svarte kvinner skal stemme på Biden, en nedgang fra de 93 prosent som stemte på ham ved forrige valg.

Tilhengerne av forbudet er nå bekymret for at forsinkelsene vil føre til at tidligere president Donald Trump vil oppheve den ved hjelp av Congressional Review Act hvis han vinner en ny periode.

I alt røyker rundt 28 millioner voksne i USA, og mer enn 480.000 dør hvert år av sykdommer knyttet til røyking, ifølge FDA.

En undersøkelse bestilt av Altria, et stort tobakksselskap, viste at flertallet (54 prosent) av kjernevelgerne til Biden – definert som minoriteter og ikke-konservative hvite velgere under 45 år, var imot et forbud mot mentolsigaretter, også i flere svingstater.

Joe burde vite at hvis du ikke røyker mentol, er du ikke svart, skriver en person i kommentarfeltet.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.