NTB

Tysklands svake økonomi har for alvor begynt å gå ut over jobbmarkedet, og tallet på arbeidsledige ventes å stige til det høyeste siden 2015, viser en studie.

I år kommer arbeidsledigheten til å øke til den i gjennomsnitt ender på 2,8 millioner personer uten arbeid, ifølge rapporten økonomiinstituttet IW legger fram fredag.

Selv om det er nesten ti år siden det var så mange arbeidsledige i Tyskland, er det langt under ledighetstoppen i 2005. Da var nesten 4,9 millioner tyskere uten jobb, og landet ble regnet som «Europas syke mann».

– I fjor var arbeidsmarkedet nokså stabilt til tross for resesjonen, men i år kjenner vi virkningen av den økonomiske krisen mye sterkere, sier arbeidsmarkedsekspert Holger Schäfer. Han sier bedriftenes ansettelsesplaner for resten av året ikke antyder noen bedring,

– Antall nyregistrerte ledige stillinger falt i mars til det laveste på fem år, forteller han.

IW venter at arbeidsledigheten vil øke til 6 prosent i år. Andre ledende økonomiinstitutter i Tyskland tror den ender på 5,8 prosent før den faller til 5,5 prosent neste år.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.