Regjeringens nye lov om vektere er for dårlig, kan svekke sikkerheten på norske flyplasser og burde aldri vært lagt fram.

Det mener både SV og FrP.

– Dette forslaget må stoppes. Blir det vedtatt, vil det svekke sikkerheten på norske flyplasser, sier SVs justispolitiske talsperson Andreas Sjalg Unneland til Dagsavisen.

– Jeg er for en gangs skyld helt enig med SV, selv om vi ideologisk befinner oss milevis fra hverandre: Dette forslaget må ikke bli vedtatt. Jeg forstår ikke hvorfor regjeringen har lagt fram dette for Stortinget i det hele tatt. Forslaget må legges tilbake i den skuffen den kom fra, sier Frp-medlem og saksordfører for forslaget i justiskomiteen, Tor André Johnsen.

Også Høyre reagerer.

– Dette er så dårlig politisk arbeid fra regjeringen, at forslaget ikke fortjener å bli vedtatt nå, mener Høyres justispolitiske talsperson Sveinung Stensland.

Endringene regjeringen foreslår, handler blant annet om at det ikke lenger skal stilles krav om fagutdanning for enkelte vektere på norske flyplasser. Dette mener SV, FrP og Høyre at vil svekke sikkerheten på flyplassene rundt om.

Arbeiderpartiet ønsket ikke kommentere saken før innstillingen er avgitt i komiteen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.