Et flertall av Republikanerne – 112 – stemte mot Ukraina-pakken på 61 milliarder dollar. Et mindretall på 101 stemte sammen med Demokratene og sørget for flertall. Dermed brøt Speaker of the House Mike Johnson den såkalte Hastert-reglen som sier at Speaker ikke skal trosse flertallet i eget parti. Johnson har i realiteten skiftet side.

Det gikk så langt at Johnson la et forslag om å styrke grensen i sør inn under en regel som krevde totredels flertall, hvilket ikke er mulig når Demokratene stemmer som en blokk. Det falt derfor.

Da spørsmålet ble reist i debatten: -Hva med vår grense? svarte Demokraten Gerald Connolly (D-Vir) at det er en ukrainsk-amerikansk grense. Når USA forsvarer Ukrainas grenser forsvarer det i virkeligheten sin egen.

Det blir noe spesielt for amerikanere som vet at den amerikanske grensen står vidåpen: Millioner mennesker som ingen aner hvem er, flommer inn sammen med fentanyl.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.