Alle tidligere presidenter har Secret Service-beskyttelse, så også Trump. Det vil være et problem hvis han skulle bli dømt til fengsel. Hvor skal vaktene gjøre av seg, vil det overhodet være forenlig å kunne beskytte Trump og ha ham i fengsel? Demokratene har funnet en løsning: De legger frem en ny lov som vil frata Trump retten til beskyttelse.

Redaktør for Washington Examiner, Byron York, sier det vil gjøre det lettere for noen å slå ihjel Trump i fengsel og det er åpenbart hensikten med loven.

Loven er fremmet av Bennie Thompson som var leder av 6. januar-komiteen som var en blanding av skueprosess og reality-serie. Han er den fremste Demokraten i innenrikskomiteen i Representantenes hus.

Dessverre er det i dagens lovverk ikke tatt høyde for hvordan Secret Service-beskyttelse vil påvirke fengselsstraffen til en person som beskyttes – selv ikke en tidligere president. Det er beklagelig at det har kommet så langt, men dette tidligere utenkelige scenariet kan bli vår virkelighet. Derfor er det nødvendig for oss å være forberedt og oppdatere loven slik at det amerikanske folket kan være sikre på at beskyttelsesstatus ikke betyr særbehandling – og at de som blir dømt til fengsel, faktisk vil sone den tiden som kreves av dem.

Thompson kunne foreslått et spesialfengsel hvor det hadde vært plass til vaktene. Meningen med ordningen er at det ikke skal tilstøte en tidligere president noe. Det har å gjøre med respekten for embetet.

Men det gjelder andre regler for Trump. Han er den første president i historien som er tiltalt i en straffesak. Ikke bare for en domstol, men fire. Han ville blitt dømt til 700 års fengsel hvis han ble dømt i alle.

Flere journalister som Nicole Wallace i MSNBC har med et smil fortalt om fangene som er drept bak murene i fengsel Trump kunne havne i.

Nå vil Demokratene frata Trump beskyttelsen bak murene hvis han skulle bli dømt.

Byron York er ikke i tvil om hensikten: Demokratene legger opp til at han skal bli drept.

Den demokratiske representanten Bennie Thompson ledet komiteen den 6. januar, som blandet elementer av skueprosess og realityserie. Selvsagt med fokus på Trump. Nå ønsker Thompson å fjerne Trumps Secret Service-beskyttelse hvis Trump blir dømt for noen av de 88 tiltalepunktene som er reist mot ham av valgte Demokratiske påtalemyndigheter og en person utnevnt av Bidens justisdepartement. Den åpenbare underteksten her er at å fjerne Secret Service vil gjøre det lettere for noen å drepe Trump, noe som uten tvil er målet med Thompsons lovforslag, H.R. 8081: The DISGRACED Former Protectees Act.

Domstolen i New York ble fredag ferdig med utvelgelse av jury. Det tok tid. Fiendskapen til Trump er massiv i New York. Derfor skulle saken vært flyttet.

I Trumps hysj-penger-rettssak, som startet mandag, ble mer enn 50 av 96 potensielle jurymedlemmer avvist den første dagen etter at de hadde indikert at de ikke var i stand til å være upartiske. Torsdag ble ytterligere 48 potensielle jurymedlemmer avvist etter å ha gitt uttrykk for at de ikke kunne være upartiske.

 

https://www.breitbart.com/politics/2024/04/19/democrat-bennie-thompson-proposes-bill-to-strip-trump-of-secret-service-protection-if-convicted-sentenced-to-jail/

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.