Historiene som kommer ut av Sverige er slik at man har lyst til å snu seg vekk. Det er en menneskelig reaksjon. Men da kommer de kriminelle voldsmennene til å vinne. Det skriver Jelena Bonner i dagens kommentar og det er helt rett. Et samfunn uten moral er dømt. Det er det våre politikere har satt igang: Et eksperiment som når konsekvensene melder seg, de stikker fra. De har ikke guts til å se volden i øynene. De har bare ord å komme med. Mikael hadde gutset og det kostet ham livet.

Hva skal vi si om Saga som var syv måneder på vei. Familien sa til kjæresten hennes at hun var for hvit. Aktor sier i saken som nå går for retten at det var grunnen til at hun ble drept.

Vi snakker et moderne vestlig samfunn anno 2024.

Har noen andre norske medier skrevet om Saga?

Skylder vi ikke de drepte og voldtatte i det minste å huske hva som skjedde?

Nu har rättegången efter mordet på 20-åriga Saga inletts.

Hon var gravid i sjunde månaden och såg fram emot att bli en ung mamma – när hon hittades mördad med en lampsladd runt halsen.

Enligt åtalet blev hon hedersmördad av sin pojkvän, som inte vågade berätta för sin familj att han var tillsammans med en svensk kristen kvinna.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.