Statsminister Jonas Gahr Støre under Arbeiderpartiets landsstyremøte i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Ap går frem fra 17,9 prosent i mars til 21,2 prosent på VGs siste partimåling. Det gir partiet et pusterom etter svake målinger i lang tid.

De  nyeste målingen fra VG gir Ap-ledelsen er omsider et lite lyspunkt i det mørket partiet har vært inne i gjennom både høsten og vinteren.

Partiets målte oppslutning er vesentlig bedre enn den har vært i det siste.

Målingen kommer samtidig med at partiledelsen er samlet til landsmøte i Oslo, og bidrar således til trolig til å lette litt på stemningen under det møtet.

NTB melder om saken, og viser til VG-målingen.

– Det ser ut som Arbeiderpartiet har klart å stoppe lekkasjen av velgere til SV. Samtidig sier mange av Sp-velgerne fra forrige stortingsvalg at de nå vurderer å stemme Ap, sier Thore Gaard Olaussen i Respons Analyse, som har gjennomført målingen, til avisen.

Men jubelen i Ap-kretser står neppe helt i taket. For 21,2 prosent er langt bak 26,3 prosent, som partiet fikk ved forrige stortingsvalg. Oppslutningen er likevel bedre enn de siste resultatene som tidvis har ligget godt under 20 prosent.

For Ap er det verdt å merke seg at man fortsatt ville mistet regjeringsflertallet.

Partimålingen for april viser et knapt flertall på 85–84 for de borgerlige partiene, selv om KrF nå havner under sperregrensen.

Høyre holder et stabilt høyt nivå med 28,4 prosent. Frp holder seg også stabilt på litt under 15 prosent. Venstre går noe tilbake, men ligger godt over 5 prosent (5,5, minus 0,3).

De øvrige partiene fordeler seg slik (med endring fra mars i parentes): SV 8,9 (-1,3), Sp 5,7 (-0,4), Rødt 6,9 (1,3), MDG 4,1 (0,5), KrF 3,3 (-1,1),  INP 1,6, Andre 1 (-0,3).

Målingen er gjort i perioden 3. til 8. april og har en feilmargin på mellom 2 og 3 prosentpoeng. 1001 personer ble intervjuet i undersøkelsen.

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.