Apple har gitt opp sitt elbilprosjekt og avskjediger 614 ansatte i California. Ifølge California Employment Development Department varslet Apple om oppsigelsene 28. mars og de vil tre i kraft 27. mai. De berørte medarbeiderne jobbet i Santa Clara syd for San Francisco.

Månelandinger

Selv om varselet ikke spesifiserer hvilke prosjekter de ansatte jobbet med, rapporterer Bloomberg at de fleste av de berørte jobbet i anlegg knyttet til det avlyste elbilprosjektet. 87 jobbet på et anlegg for utvikling av neste generasjons skjermer.

Både elbil- og skjermprosjektet ble ansett som store satsninger på å videreutvikle selskapet innenfor nye områder. Bilprosjektet ble skrinlagt på grunn av ubesluttsom ledelse og kostnadsoverskridelser. mens skjermprogrammet led under tekniske utfordringer og sedvanlige kostnadsoverskridelser.

Brutalt år for elbilprodusenter

Apple avviklet begge disse prosjektene i slutten av februar. Selskapet påbegynte elbilprosjektet som internt gikk under navnet «Project Titan», i 2014. 

Omtrent samtidig skal Apple ha avsluttet arbeidet med å designe og utvikle sine egne neste generasjons skjermer som efter planen skulle brukes i Apple Watch og eventuelt i andre enheter.

– 2024 har vært et brutalt år for amerikanske elbilprodusenter:

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Kjøp eboken av Kent Andersen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.