I 2015 solgte den amerikanske investor-veteranen Jim Rogers seg ut av indiske selskaper med begrunnelsen at han var «usikker på Indias økonomiske fremgang og utvikling». 

– Mange veldig smarte indere

Ni år senere har han skiftet mening og anbefaler alle som har som mål å bli rik, å investere i India:

– Jeg vil anbefale India for den som ønsker å bli rik. Det finnes mange veldig smarte indere. Hvis du kan finne noen av disse, kommer du til å tjene masse penger.

2015: Utålmodig

Da Rogers i 2015 trakk seg ut av India skyldte han på manglende reformer: 

– Jeg solgte fordi jeg ikke så at det skjedde noe. Markedet var høyt og investorene inkludert meg, forventet store ting. Selv om Modi hadde vilje til reformer (Modi ble Indias statsminister i mai 2014), hadde markedet allerede priset reformene inn. Du kan ikke investere bare på håp. 

Potensialet er «enda bedre»

Idag er situasjonen en annen – til tross for at det indiske aksjemarkedet er historisk høyt. India er i en god posisjon – men potensialet er «enda bedre i fremtiden»:

– Hvis Modi fortsetter å innfri løftene sine kommer India til å bli enda mer forbløffende enn det allerede er. Noen gjør noe veldig riktig i India.

Potensiale i indisk landbruk 

Han er dog forsiktig med å anbefale aksjemarkedet på grunn av det høye nivået, men spesielt i indisk matproduksjon øyner han lyse utsikter:

– Nesten alt er på sitt høyeste nivå noensinne. Det er fantastisk for alle som har investert, men når alle tjener mye penger er det som regel grunn til å være bekymret. Men jeg anser indisk landbruk som en fantastisk investeringsmulighet de neste fem årene.

– Kina er deppa

Jim Rogers kalte kinesisk økonomi «deprimert». 

– Den er ikke kommet seg opp efter den ødeleggende nedstengningen under covid 19. Han la til at eiendomsboblen har gjort krisen verre.

– Det kinesiske eiendomsmarkedet er en enorm katastrofe. Det kan ta flere år før landet kommer tilbake på et optimalt nivå.

 

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.