Indere søker jobb i Israel efterat krigen har drevet fremmedarbeidere ut samtidig som den hindrer palestinske arbeidere i å komme inn.

Rekrutterer over hele India

I byer og landsbyer over hele India rekrutterer Israel arbeidskraft som kan erstatte palestinerne, og titusener av indere strømmer over hele landet til for å erstatte den akutte mangelen på folk som Hamas’ terrorkrig mot Israel har skapt. 

Mulighetene til å tjene gode penger overskygger risikoen krigen innebærer.

Prosjekter går i stå

Det er særlig Israels bygg- og anleggssektor som mangler arbeidskraft efter 7. oktober. Rundt 10.000 indere er ventet til Israel i puljer på 700 til 1000 hver uke fra og med neste uke.

Innreiseforbud for palestinske arbeidere parallelt med at tusenvis av andre utenlandske arbeidere har forlatt Israel, har efterlatt den israelske byggebransje i krise. En rekke pågående prosjekter er enten gått i stå eller forsinket.

10.000 indere til Israel

Den israelske kvoten for utenlandsk arbeidskraft i byggebransjen, er økt fra 30.000 til 50.000. Myndighetene godkjente i januar ankomst av 10.000 arbeidere fra India.

Tusenvis av indiske arbeidere i kø utenfor Israels ambassade for å erstatte palestinske arbeidere i Israel. Video fra Telegram

Avhengig av utenlandsk arbeidskraft

Israel er svært avhengig av utenlandsk arbeidskraft i sektorer som landbruk, bygg og anlegg og i omsorgssektoren. Behovet er blitt presserende grunnet krigen mot terror. Også arbeidere fra land som Sri Lanka, Usbekistan, Mexico, Kenya og Malawi rekrutteres. 

Mange av de indiske bygningsarbeiderne har tidligere jobbet i Gulf-landene og snakker på indisk vis flytende engelsk i tillegg til å ha lært arabisk, hvilket gir dem en stor fordel i Israel.

Et menneskelig perspektiv

NBC News har sentimentalisert Israels rekruttering av ti tusen indere ved å personliggjøre de håp for fremtiden dette gir for én av dem, Srinivas Kundan (38) fra den sydindiske delstat Telangana: 

– Dette er en mulighet for å gi mine tenåringssønner den utdannelse jeg selv aldri fikk. Byggejobbene jeg har søkt avlønnes med nesten 20.000 dollar i året – og bolig, mat og helseforsikring er inkludert; det er mer enn seks ganger så mye som en gjennomsnittlig årslønn i India og dobbelt så mye som jeg tjente i Abu Dhabi som sikkerhetsvakt.

 

Kjøp Jean Amérys bok!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.