Tre mindreårige og en voksen tilhenger av Den islamske staten (IS) ble arrestert tidligere i mars. De skal ha planlagt terrorangrep mot en konsertsal i Brussel og mot Eiffeltårnet i Paris. Dette melder RTL Info via Jihadwatch.

De mistenkte skal ikke kjenne hverandre i virkeligheten, men snakket i mange timer om sin støtte til terrorgruppen Den islamske staten via applikasjonen Signal.

En diskusjon fant sted fredag ​​1. mars. De ønsket å utføre terrorhandlinger påfølgende mandag, sier en kilde nær saken. DSU, den taktiske enheten til det belgiske føderale politiet, slo derfor til.

Blant tiltenkte mål for terrorangrep var Le Botanique, et kulturkompleks og musikkarena i Brussel, Belgia.

Under avhør med antiterroragenter skal de mistenkte ha innrømmet at en annet mål var Eiffeltårnet i Paris, Frankrike. Jihadistene diskuterte å legge sprengstoff ved foten av Eiffeltårnet eller å utføre et selvmordsangrep med lastebil.

Sommer-OL 2024 skal arrangeres i Paris fra 26. juli til 11. august. Dette skaper forhøyet frykt for terrorangrep i Frankrike.

Paris-OL sensurerer korset på en kirke på OL-plakaten

Fransk politi starter stor operasjon mot narkotikakrigene i Marseille

Ifølge advokat Michel Degrève er denne typen langdistanseforhold mellom radikaliserte unge mennesker som ikke kjenner hverandre et klassisk mønster.

En av de involverte mindreårige ble arrestert i Charleroi i Belgia, ikke langt unna grensen til Frankrike. Som 17-åring kom han fra en katolsk familie, men praktiserer nå islam. Den radikaliserte unge mannen, som definerer seg selv som salafist, har gått i en moské i halvannet år. En slektning betror: «På knapt et år endret holdningen hans seg: skjegg, langt hår, bønneklær. Han ble kald, fjern, lukket, moraliserende. Til de som fryktet religiøs radikalisering, avfeiet han frykten deres og svarte utrettelig at han hadde bare funnet troen …»

For tida søker påtalemyndigheten fortsatt å identifisere visse aktive profiler på gruppen, med tittelen «Dawlatal Islam Baqiyah», som betyr «Den islamske staten vil vedvare».

Under søkene ble det ikke oppdaget våpen eller eksplosiver, men de unges vilje til å utføre handlingene virker veldig reell. «De kan begynne å utføre handlingen sin ved for eksempel å se etter planer for stedet der de har til hensikt å begå angrepet eller ved å lete etter våpen for å drepe og skade. Disse handlingene er allerede begynnelsen på gjennomføringen av en terrorangrep, som tidligere ble annonsert mellom dem eller på sosiale nettverk», forklarer Henri Laquay, advokat spesialisert i strafferett.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Kjøp boken av Alf. R. Jacobsen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.