FNs generalsekretær António Guterres. Foto: AP Photo/Omar Havana

FN-sjef António Guterres besøker lørdag Egypts grense mot Gaza-stripen. Han skal også besøke Jordan, på det FN kaller et solidaritetsbesøk. Men Israel besøkes ikke.

FN-sjef António Guterres demonstrerer igjen hvordan FN i dag er et organ som mer eller mindre er styrt av « den muslimske lobbyen» og deres følgere.

Norge tilhører i stor grad kategorien av følgere, og ender som regel opp med å støtte utspill og forslag fremmet av FNs 57 muslimske medlemsland.

Det er i per i dag spesielt to saker FN prioriterer foran mye annet, nemlig den såkalte klimasaken, pluss den konstante demoniseringen og fordømmelsen av Israel.

Det går ikke lang tid mellom hver nye fordømmelse av Israel i FN, og slik har det vært i flere tiår.

Her er noen tall som viser fordeling av FNs generalforsamlings fordømmende resolusjoner i perioden fra 2015 til 2021, hovedkilde: UN Watch:

Israel: 112 fordømmelser

Russland: 12 fordømmelser

Syria: 8 fordømmelser

USA: 7 fordømmelser

Nord-Korea: 6 fordømmelser

Iran: 5 fordømmelser

Myanmar: 4 fordømmelser.

Når nye høyder

I forbindelse med Hamas’ grusomme terrorangrep på Israel 7. oktober i fjor, og Israels påfølgende krig mot Hamas, har FNs anti-israelske engasjement nå nådd helt nye høyder.

Men det er ikke de islamistiske terroristene i Hamas og deres ugjerninger som fordømmes, det er Israels forsøk på å få slutt på dem.

Nå er FN-leder António Guterres altså på banen med et nytt kapittel i denne føljetongen, i form av en reise til Midtøsten.

Guterres’ besøk er del av en årlig «solidaritetsreise» til muslimske land under ramadan, ifølge en uttalelse fra kontoret hans.

Her vil naturlig nok krigen i Gaza være et tema, og man trenger ikke være i tvil om at Guterres og hans arabiske vertskap rundt omkring vil være skjønt enige i sine synspunkter mot Israel.

FNs «solidaritet» går i helt andre retninger enn Israel.

Generalsekretæren starter reisen på den egyptiske siden av Gaza-grensen, der han skal besøke Al Arish, hvor mye av de internasjonale hjelpeforsyningene til Gaza-stripen blir levert og organisert for videre transport til Gaza.

Han skal også besøke den egyptiske siden av Rafah-grenseovergangen, som er en av grenseovergangene som brukes til å sende hjelpeforsyninger til Gaza-stripen.

I Al Arish skal han besøke et sykehus, og på den egyptiske siden av Rafah skal han møte humanitære hjelpearbeidere fra FN. Guterres skal også møte egyptiske tjenestemenn i hovedstaden Kairo.

Deretter reiser han til Jordan.

Israel, den andre parten i krigen som pågår, og det eneste av landene i regionen som har et demokratisk styresett, står derimot ikke på kjøreplanen til Guterres.

Stort klarere kan ikke FN signalisere sin skjeve og ubalanserte holdning i saken.

Det hører med i bildet at medarbeidere fra FNs egen organisasjon UNWRA ble avslørt i å ha medvirket til terroren mot uskyldige israelere den 7. oktober, se også artikkel under.

Les også: 

Norge med ny støtte til UNRWA: Skal gi 275 millioner kroner

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.