Støtten til Israel forsvinner sakte men sikkert. Det har gått 18 dager siden terrorangrepet mot sivile i Israel, og den forventede bakkekrigen er ikke startet ennå. Nå vakler det i rekkene blant vestlige ledere, og tiden er i ferd med å renne ut.

Bare i dag har det kommet flere advarsler.

Frankrikes president Emmanuel Macron sier at det vil være en stor feil av Israel å gjennomføre en stor bakkeoperasjon på Gaza. For dette vil medføre en risiko for sivile tap.

– Dersom det blir snakk om en massiv intervensjon der sivile liv settes i fare, tror jeg det vil være feil, sa Macron under et besøk i Egypt onsdag.

– Det vil også være feil fordi det trolig ikke vil beskytte Israel på lang sikt, og fordi det vil være uforenlig med internasjonal humanitær lov. (NTB-AFP-Reuters)

Å kjempe en krig mot en irrasjonell motstander som fullstendig ignorerer folkeretten, og i tillegg går direkte og med viten og vilje til angrep på sivile barn, kvinner og Holocaust-overlevende mennesker på 85 år er vanskelig, kanskje umulig.

Ifølge Breitbart er det funnet instruksjoner på Hamas-terrorister om å halshugge sivile jøder og fjerne deres hjerteorganer og leveren. Det er en ufattelig og nesten uforståelig ondskap, som vi dessverre er i ferd med å venne oss til fra islamsk hold.

Macron foreslår å opprette et internasjonalt samarbeid for å bekjempe Hamas på linje med IS. Men han har ingen praktiske forslag når det gjelder hvordan man skal beskytte en sivilbefolkninger som terroristene i Hamas utnytter som menneskelige skjold.

Selv britenes statsminister Rishi Sunak ber om en pause i krigshandlingene.

– Israel har rett til å forsvare seg selv, lød Sunaks svar på kritikk fra opposisjonspolitikere som mener det trengs en midlertidig våpenhvile for å bringe inn nødhjelp på Gazastripen.

Israel er rasende på FN-sjefen António Guterres som gjentatte ganger har krevd en «humanitær våpenhvile», slik at nødhjelp kan fraktes inn. Men han virker å ignorere at Israel har stilt et enkelt krav: Frigi de over 220 gislene, så sender vi strøm og vann. Men Hamas virker ikke interesserte, selv om noen få gisler er sluppet fri befinner det seg fortsatt over 200 gisler inne i Gaza.

Under en tale i Sikkerhetsrådet tirsdag fordømte Guterres «de grufulle terrorhandlingene Hamas utførte i Israel 7. oktober», men understreket at «det er viktig å erkjenne at angrepene fra Hamas ikke skjedde i et vakuum».

– Det palestinske folket har vært utsatt for 56 år med kvelende okkupasjon. De har sett landet sitt stadig fortært av bosetninger og plaget av vold, økonomien er kvalt, folket er fordrevet og hjemmene deres revet. De har mistet håpet om en politisk løsning, sa han.

Gaza er ikke okkupert. Som selvstyrt område har de satset alle bistandsmidler på å angripe Israel og belønne familiene til sine helter, de såkalte martyrene. Israelske myndigheter har krevd at Guterres avgår som FNs generalsekretær. Nå får han støtte fra Tyskland.

– FNs generalsekretær har naturligvis den tyske regjeringens tillit, sier talsmannen Steffen Hebestreit.

– Situasjonen er for øyeblikket veldig spent, og dette berører oss alle. Jeg føler ikke at slike krav om avgang er på sin plass for øyeblikket.

Dette etter voldsomme demonstrasjoner til støtte for terroren. Dette skjer samtidig som jødiske boliger markeres med David-stjernen, noe vi også kan lese i historiebøkene om Krystallnatten og Holocaust.

I Europas gater vokser utryggheten for jødene som ennå ikke har flyktet. Mediene gir gjerne skylden på såkalte høyreekstreme. Men i realiteten viser undersøkelser at det i stor grad er muslimer som truer jødenes eksistens i Europa.

En norsk medisinstudent marsjerer i Polen med en plakat som fremmer et ønske om å rense verden for jøder. Dette oppfattes av mange som en gjentagelse av nazistenes ønske om å skape et judenrein kontinent.

Israel står foran en krig på minst syv fronter, hevder den britiske obersten Richard Kemp. De befinner seg i en eksistensiell krig, mener Victor Davis Hanson. Men samtidig får vi høre at samholdet er sterkere enn noensinne. Heltehistoriene pipler frem, om unge jøder som ofrer seg selv for å beskytte venner, familie og egentlig hele nasjonen.

Israel må kjempe på syv fronter, mener britisk offiser

Det er allikevel en voksende utålmodighet, også bland den israelske befolkningen, men særlig blant vestlige politikere som sørget for ofrene for terrorangrepet omtrent et døgn før de rettet fokuset mot de stakkars sivile på Gaza. Blant disse skal det være 200 «nordmenn», hvorav hundre skal være såkalt norske barn.

I Odense marsjerer islamistiske tropper, sikkert med støtte fra venstreradikale antirasister, som hyller Hamas og synger:

Vi er Mohammed Deifs mænd/

Vores elskede Qassam/

Ram og ødelæg Tel Aviv.

De ber altså om at deres helter Hamas skal bombe Tel Aviv. Mohammed Deif er lederen for Qassam-brigadene, som er den militære «spydpissen» til terrororganisasjonen Hamas, skriver Berlingske.

Også Biden-regimet ber om en pause på Gaza. Det er behov for «humanitære pauser» for å få nødhjelp inn på Gazastripen. Selv ikke USA ser ut til å forstå at Israel har krevd at gislene skal slippes fri først.

I Sikkerhetsrådet tirsdag ba USAs utenriksminister Antony Blinken om støtte til et resolusjonsforslag som tar til orde for slike pauser i kamphandlingene.

– Palestinske sivile har ikke skyld i blodbadene som Hamas sto bak, sa Blinken.

Blinken argumenterer dog ikke for en våpenhvile, som han sier kun vil tjene Hamas. Han legger seg dermed foreløpig på linjen til Sunak.

NTB virker også opptatt av at norske leger ikke slipper inn i Gaza. Det dreier seg om de velkjente tilhengerne av palestinernes sak, legene Mads Gilbert og Erik Fosse, som nå reiser hjem til Norge.

Da kommer de tilbake til et land hvor en rekke såkalte humanitære organisasjoner ber Norge om å redde verden ved å drive fram en umiddelbar våpenhvile i Gaza.

– Norge og andre land med innflytelse slik som USA, Storbritannia og EU må alle kreve en umiddelbar våpenhvile, sier kommunikasjonsrådgiver Becky Bakr Abdullah i Flyktninghjelpen til NTB.

Flyktninghjelpen ba for fem dager siden partene i konflikten stanse alle fiendtligheter og sikre en umiddelbar og varig våpenhvile. Men denne konflikten ble startet av Hamas 7. oktober. Israels regjering kan ikke overleve hvis de ignorerer disse grusomhetene.

– Tusenvis av uskyldige menneskeliv har allerede gått tapt, mange av disse barn, og over to millioner mennesker i Gaza mangler nå tilstrekkelig vann, mat, medisiner og andre basisvarer.

Hvordan man kan opprette en varig våpenhvile med en terrororganisasjon som har som velkjent mål å utrydde hele Israel sies det ingenting om.

Så sosialisten Guterres kan gjerne si at han er «sjokkert» over anklagene fra Israel. Han følger bare scriptet, og alle burde vite hvordan det gikk med sosialistene som støttet Khomeini-revolusjonen i Iran i 1979.

Fra sidelinjen fremstår situasjonen som stadig mer bisarr og uvirkelig. Akkurat som vi er vant til fra dagens vestlige politiske ledere.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.