– BlackRocks ødeleggende tilnærming til energiselskapene som denne staten og vår verden er avhengige av, er uforenlig med vårt forvaltningsansvar overfor texanerne, sier styreleder for Texas State Board of Education, Aaron Kinsey.

Texas Permanent School Fund (PSF) blir derfor nok et delstatlig fond som trekker sine midler ut av forvaltningsgiganten BlackRock, Inc. Det dreier seg om 8,5 milliarder dollar. Begrunnelsen er at BlackRock fremmer venstreorientert aktivisme.

BlackRock er verdens største kapitalforvalter, og en av hovedaktørene bak å presse ESG og DEI på selskaper over hele den vestlige verden. Republikansk-styrte delstater, som Florida og Texas, har fått nok, og går til angrep på slike aktiviteter som ikke handler om lønnsomhet, men om å redde klimaet, fokusere på sosiale forhold og jobbe for mangfold, utfallslikhet og inkludering.

Ifølge Washington Examiner skal Kinsey ha varslet BlackRock om avgjørelsen 19. mars.

– BlackRocks dominerende og vedvarende ledelse i ESG-bevegelsen skaper massiv skade på vår delstats olje- og gassøkonomi og de selskapene som genererer inntekter for vårt PSF, sa Kinsey.

– Texas og PSF har jobbet hardt for å få dette fondet til å vokse for å bygge skoler i Texas. BlackRocks destruktive tilnærming til energiselskapene som denne staten og vår verden er avhengige av, er uforenlig med vårt forvaltningsansvar overfor texanerne.

Tilbaketrekningen fulgte etter vedtaket av en lov i 2021 som forbyr staten å investere i selskaper som praktiserer såkalte «miljømessige, sosiale og styringsmessige» standarder (ESG).

Når man snakker om sosial rettferdighet betyr det i praksis kvotering og forskjellsbehandling basert på eksteriør, som blant annet hudfarge eller seksuelle preferanser. På samme måte betyr ordet inkludering i praksis total ekskludering av folk med såkalt feil meninger, som å mene noe så merkelig som at det kun finnes to kjønn, og at en mann ikke kan være en lesbisk mor.

I 2022 ga Texas State Comptroller Glenn Hegar ut en liste over firmaer som ville bli utelukket fra «inngåelse av kontrakter med statlige og lokale» myndighetsorganer på grunn av deres fiendtlighet mot tradisjonell energiproduksjon til fordel for den såkalte «grønne» agendaen, inkludert BlackRock.

University of Florida går anti-woke, avskaffer DEI

Nylig bestemte University of Florida gå avskaffe hele DEI-avdelingen og si opp alle ansatte som jobbet med slike ting.

University of Florida (UoF) sier at de sparker alle DEI-ansatte, stenger DEI-kontoret og stopper DEI-kontrakter med eksterne leverandører. De som mister jobben får 12 ukers oppsigelsestid, så er det slutt.

Arizona, Arkansas, Florida, Louisiana, Missouri, South Carolina, Utah og West Virginia har tidligere trukket seg ut av BlackRock. I fjor dannet nitten delstater en koalisjon for å samlet motsette seg ESG-standarder på ulike måter, for eksempel ved å forby deres bruk i beslutninger om investeringer i statlige pensjonsfond, forby bruken av «social credit scores» i bank- og lånepraksis, og forby ideologisk diskriminering mot kunder av finansinstitusjoner.

BlackRock har allerede gått til motangrep mot Texas. Nedenfor kan man se Aaron Kinsey forklare litt rundt dette i et intervju med Fox Business.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.