Flere delstater i USA forsøker å kvitte seg med DEI (mangfold, utfallslikhet, inkludering) i sine institusjoner. Florida viser hvor enkelt det kan gjøres, hvis den politiske viljen er til stede. Spørsmålet er om andre institusjoner vil følge etter.

University of Florida (UoF) sier at de sparker alle DEI-ansatte, stenger DEI-kontoret og stopper DEI-kontrakter med eksterne leverandører. De som mister jobben får 12 ukers oppsigelsestid, så er det slutt, skriver Wall Street Journal på lederplass.

UoF sparer 5 million dollar på å kvitte seg med DEI-staben, og disse midlene skal overføres til «et rekrutteringsfond for fakultetene».

That’s a wrap, folks.

Ben Sasse, president ved University of Florida. Foto: UoF

Tiltakene er ment å bringe universitetet i samsvar med en forskrift fra Florida Board of Governors fra 2023 som sier at statlige universiteter ikke kan «bruke noen statlige eller føderale midler» for å «fremme mangfold, utfallslikhet og inkludering».

Dessuten forsøker ikke UoF å få DEI til å gjenoppstå under andre ord (same shit, new wrapping), slik mange andre universiteter og andre institusjoner. De som mister jobben oppsøkes til å søke på andre jobber ved universitetet, men disse jobbene inkluderer ikke aktiviteter knyttet til DEI.

På denne måten avskaffer man DEI mens man samtidig forsøker å ta vare på de ansatte som rammes, såfremt de har evner og vilje til å jobbe med å fremme universitetets akademiske suksess.

WSJ hyller universitetet i sin lederartikkel.

It’s encouraging to see a major university get back to its core mission of educating young people in math, physics, engineering, literature and the arts.

Særlig prisverdig er det at universitetet nekter å kjøpe ting fra leverandører som fortsetter med DEI-tullet

Presidenten ved UoF, Ben Sasse, sa i et intervju med WSJ i januar at han støtter «de beste delene av mangfold og inkludering».

The problem, he said, “is the E,” meaning the substitution of “equity” for “equality,” which supplants the American idea that equal opportunity is the key to a just society.

Ved å bytte ut equality (like muligheter) men equity (utfallslikhet) fjerner man altså den amerikanske ideen om at like muligheter er nøkkelen til et rettferdig samfunn.

(Siden Googles woke Gemini er i vinden, er det verdt å merke seg at Google oversetter equity til rettferdighet.)

DEI-bølgen eksploderte for noen få år siden, og i løpet av noen få år var så å si samtlige amerikanske institusjoner og store selskaper infisert i denne postmoderne tankegangen. For å gjerne denne pesten trenges det lederskap. WSJ berømmer Florida for å gå i front for bevegelsen mot et splittende politisk maktspill som rase, kjønn og LGBTQ-ideologi som våpen.

Hvem vil ta steget videre? Finnes det slike ledere i Norge?

Les også:

Vestens postmoderne virkelighet preges av selvmordsporno

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.