Det er oppdaget nye forsøk på å torturere og drepe hunder i Malmö. Rundt 50 boller tilberedt med spisse metallbiter ble tirsdag morgen funnet i den multikulturelle byen. Dette melder SVT.

Bollene ble funnet på en sykkelvei ved Sallerupsvägen, like sør for Olof Hågesens allé. Denne ligger rett ved Östra kyrkogården. Det er blitt funnet farlige boller i dette området tidligere.

Politiet har vært på stedet og tatt hånd om bollene. Det er laget anmeldelse om ødeleggelsesforbrytelse, som betyr at noen med vilje har forsøkt å skade dyr.

Foreløpig er ingen blitt dømt for disse forbrytelsene, som har pågått i lengre tid. Politiet har henlagt straffemistanke mot ei trolig uskyldig kvinne som tidligere var i søkelyset i saken.

Svensk politi mistenker derimot at flere personer står bak de mange angrepene på byens hunder.

Handlingen med å skjule skarpe gjenstander eller giftige stoffer i blant annet boller eller kjøttkaker, har plaget Malmös hundeeiere i flere år.

Bollene er ofte små og legges ut mange om gangen. De er gjerne tilberedt med glasskår eller skarpe metallbiter, spesifikt for å skade eller drepe dyr som hunder.

Vanligvis blir de funnet tidlig om morgenen, ikke sjelden av personer som er ute og går tur med sin hund.

Utviklingen skremmer naturligvis Malmös hundeeiere. Mange mennesker betrakter sin hund som et medlem av familien.

De gjentatte forsøkene på å torturere hunder vekker sterke følelser og engasjerer tusenvis av mennesker på nettet.

Hundeterroren i Malmö fortsetter

«Vi startet gruppen for fem år siden da det var snakk om å forgifte hunder. Vi ville advare hundevennene våre», uttaler Lisa Nykvist, en av grunnleggerne av en Facebook-gruppe om problemet.

Gruppa har nå over 10.000 medlemmer som tipser og advarer hverandre når det gjøres nye funn av mistenkelige gjenstander rundt i Malmö.

«Menneskets beste venn, forsvarsløse dyr, man merker virkelig at det engasjerer mange mennesker, også dem som ikke har hund», sier malmöboer Niklas Krig til SVT.

Han er aktiv i gruppa og har selv brukt mye tid på å kartlegge problemet og finne ut hvem som står bak angrepene.

Etter en pause har de såkalte hundebollene dukket opp igjen på ulike steder i byen de siste ukene.

«Det er en dyster stemning, og følelsen er mest resignasjon, det føles som om du er tilbake på start igjen», kommenterer Krig.

Gruppa diskuterer alt fra funn og gjerningspersonprofiler til ulike måter å finne bakmennene på, ideer om speiding om natta og vakthold på ulike steder.

«Det er alltid noen som vil gjøre noe ekstra for å få det løst», sier Niklas Krig, men påpeker at man ikke skal ta loven i egne hender.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.