I det multikulturelle Malmö er to hunder blitt alvorlig skadet etter å ha fått i seg boller fylt med metall eller knust glass. Dette skriver den regionale avisen Sydsvenskan. Begge hundene ble akuttoperert på mandag. En annen hund ble sendt til veterinær for undersøkelser med røntgen. Dette bekrefter politiets pressetalsmann Nils Norling til SVT Nyheter Skåne.

Politiet har på bare to dager mottatt sju anmeldelser om slike angrep. Mandag gikk de ut med en advarsel til hundeeiere i byen om å være på vakt. – Jeg kan forsikre alle som bor i Malmö om at dette er en prioritert sak for politiet. Vi ser nøye på hver sak som kommer inn. Dessverre har vi måttet legge ned alle undersøkelser så langt på grunn av manglende bevis, sier Norling.

Politiet i Malmö har mellom 2021 og 2023 registrert 150 anmeldelser om boller eller annen mat tilberedt med glassbiter eller skarpe metallbiter med den hensikt å skade dyr som spiser dem. Politiet har bedt om publikums hjelp, men de har foreløpig ikke lykkes i å pågripe en gjerningsmann. Dette skaper frustrasjon og frykt hos hundeeiere i byen. Noen av dem, som Niklas Krig, har derfor begynt å etterforske angrepene på egen hånd. Krig spekulerer i at én enkelt person kan stå bak alle forsøkene på hundedrap i Malmö.

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.