Det multikulturelle og stadig mer islamiserte Malmö, Sveriges tredje største by, opplever problemer som var tilnærmet ukjente for noen år siden.

Siden november 2020 er over 160 tilfeller av farlig hundemat anmeldt til politiet i Malmö. Dette dreier seg om boller eller annen mat tilberedt med glassbiter eller skarpe metallbiter med den hensikt å skade eller drepe dyr som spiser dem.

Malmö: Politiet har mottatt 150 anmeldelser om forsøk på drap på hunder

Den regionale avisen Sydsvenskan skriver at «terroren» mot byens hundeeiere nå fortsetter. «Det er ubehagelig», sier hundeeier Felicia Holst, som fant noen av de livsfarlige bollene.

Politiet har nok en gang fått alarmer om boller med metall lagt ut i Malmö av en eller flere hundetorturister. Denne gangen ble funnene gjort i sentrum av byen.

Tirsdag ble det funnet nye brødboller med metall inni på Lugna gatan og i sykkeltunnelen under Föreningsgatan i sentrum. «Det er en syk person som gjør dette», sier hundeeier Tove Davidsen.

«Det føles skikkelig skummelt», innrømmer Roisin Kenny overfor SVT. Hun fant noen av bollene da hun var ute med hunden sin.

Kenny var på morgentur med sin hund Maggan da hun så bollene.

«Jeg gikk i undergangen ved rådhuset og så så jeg dem. Jeg fant også boller for et par år siden, så jeg skjønte med en gang hva det dreide seg om», sier hun.

Roisin knuste en bolle med foten og så metallbiten inni. Hun ba en forbipasserende holde Maggan mens hun samlet bollene, totalt rundt 20 stykker.

«Hunden min kunne lett ha spist dem. Jeg tror hun fikk i seg en bolle for noen år siden. Jeg så knust glass i avføringen hennes, men hun ble ikke skadet».

Da politiet kom til stedet ble ytterligere fem boller funnet og beslaglagt.

Politiet varsler nå at det kan komme flere tilfeller, og oppfordrer dyreeiere til å være observante.

Roisin Kenny innrømmer at de farlige bollene er en konstant bekymring for hundeeiere i byen.

«En stund flyttet jeg fra Malmö og bodde i Höör i stedet. Bollene var en medvirkende årsak. Jeg var lei av å være bekymret hver gang jeg var ute med hunden».

Hvit flukt fra Malmö akselererer

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.