Aldri før har Putin vært så populær i Russland som det han er nå.

Hele 86 prosent av respondentene i en fersk måling, utført av det uavhengige Levada-senteret, sier at de støtter presidenten.

Andelen som mener landet går i riktig retning har også steget, fra 71 prosent i slutten av januar til 75 prosent nå i februar, skriver Nettavisen.

Det fremgår ikke av meningsmålingene hva Putins popularitet skyldes, men det er nærliggende å tro at dette skyldes erobringen av den ukrainske byen Avdijivka og generell fremgang på slagmarken.

Russland har i løpet av februar erobret 138 kvadratkilometer, noe som omtrent tilsvarer det bebygde arealet av Oslo, fra Ullern i vest til Stovner i øst.

Fremgangen har likevel kostet dyrt. Britisk etterretning melder at Russland i snitt har hatt 983 personelltap (drepte + skadde) per dag i februar 2024.

Men det ser altså ikke ut til at dette går utover Putins popularitet blant russere.

Denne siste meningsmålingen ble utført i tidsrommet 21. februar til 28. februar, altså etter både Navalnyjs død og etter at Russland hadde erobret Avdijivka.

Sjefsforsker Tor Bukkvoll ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) advarer imidlertid om at meningsmålinger som dette må tas med en klype salt, fordi mange russere kan være redde for å «svare feil» på spørsmål om myndighetene i dagens Russland.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.