Mens det ennå var snev av tillit: Russlands president Vladimir Putin og Frankrikes president Emmanuel Macron. Foto:  Gerard Julien, Pool via AP, File

Frankrike utviser «russere med diplomatstatus»  de mener har handlet i strid med franske sikkerhetsinteresser. Den gode relasjonen mellom de to landene er borte.

Det går fram av en uttalelse fra utenriksdepartementet i Paris, ifølge NTB-AFP.

Frankrike har vært et av Nato-landene Russland har hatt en viss dialog med i senere tid. Frankrikes president Macron hadde før krigsutbruddet i februar flere samtaler med Russlands president Putin, der tonen ble beskrevet som god og konstruktiv.

For presidents Macrons vedkommende kjølnet det hele da det ble klart for både ham og resten av verden at Putin hadde løyet rett ut da ha forsikret om at Russland ikke hadde planer om å invadere Ukraina.

Med disse utvisningene når forholdet et foreløpig bunnivå. Hvor mange russere det er snakk om er så langt ikke kjent.

Tidligere mandag utviste Tyskland 40 russiske diplomater, med nokså lik begrunnelse.

Som et signal om hvordan tilliten forsvant etter krigsutbruddet, sendte Frankrike nylig sine atomubåter til havs, i det som er praksis er skjerpet beredskapsmodus:

Frankrike har sendt sine atomubåter til sjøs

Bestill i dag: 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.