Vladimir Putin har overholdt internasjonale normer statsledere imellom ved å sende sine «oppriktige» gratulasjoner til Emmanuel Macron etter at han ble gjenvalgt som president i Frankrike.

– Jeg ønsker deg oppriktig suksess i dine statlige aktiviteter samt god helse og velvære, sa Putin i en melding til Macron, ifølge Kreml.

Macron slo utfordreren Marine Le Pen i annen valgrunde søndag. Han er en av få ledere som konsekvent har snakket med Putin etter Russlands invasjon av Ukraina i februar. Siden invasjonen startet har de snakket på telefon ni ganger, ifølge New York Times.

Meldingen fra Putin kom timer etter at Ukrainas president Volodymyr Zelensky sendte sin «sanne venn» Macron lykkeønskninger.

– Gratulerer til Emmanuel Macron. Jeg ønsker deg videre suksess til det beste for folket. Jeg setter pris på din støtte og jeg er overbevist om at vi sammen går fremover mot nye felles seire. Mot et sterkt og forent Europa!

Les også:

Eliten har kjøpt seg litt mer tid

 

 

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.