Bilder fra Vasaloppet 2024, skjermdump NRK. 

Under søndagens Vasalopp i Sverige forsøkte klimapøbel å forstyrre selve innspurten, men ble kontant tatt hånd om av svært handlekraftige vakter. Klimaaksjonen ble en flopp.

Da det kun var få hundre meter igjen av det 90 kilometers Vasaloppet, stormet en to-tre klimapøbler inn i løypa for å ødelegge innspurten til den suverene lederen, norske Torleif Syrstad.

Det kunne blitt fullstendig katastrofe for rennet, med en helt ødelagt triumf-innspurt for Syrstad.

Men takk og lov var ikke de svenske vaktene langs tribunene født i går. Imponerende raskt kastet de seg over inntrengerne, og fikk dem delvis  slengt ned i snøen, og delvis skysset ut fra løypa.

Det hele skjedde svært raskt, og vaktenes opptreden var både handlekraftig og svært solid.

Dette var mannfolk som åpenbart er  vant til å sjaue tynge saker enn dvaske klimapøbler. Aktivistene ble fjernet som om de skulle vært små dukker.

Bilde fra opptrinnet, skjermdump NRK. 

På et øyeblikk var den pinlige «demonstrasjonen» over omtrent før den var begynt, og knapt noen fikk med seg hva som egentlig foregikk.

Dermed fikk heller ikke demonstrantene noen nevneverdige «verdi» ut av sin aksjon, og den antagelig lange reisen til Mora i Sverige for å lage kvalm, var temmelig forgjeves.

Norske Torleif Syrstad kunne så uforstyrret spurte inn til en overlegen sier i Vasaloppet 2024, annenplassen gikk til norske Johan Hoel.  Også i kvinneklassen ble det norsk dobbeltseier, ved Emilie Fleten og Magni Smedås.

Torleif Syrstad passerer målstreken som vinner. 

Svenskene ble med andre or satt grundig på plass i sitt eget prestisjerenn denne helgen.

Men også de svenske vaktene tilhører definitivt dagens helter.

Dette er ikke første gangen slike klimapøbler forsøker å ødelegge idrettsarrangementer.

For ikke lenge siden slo de til under et langrenn på Lillehammer, noe Document omtalte slik:

Det var representanter for klimapøbelgruppa «Stopp oljeletingen» som sto bak aksjonen. Dette har representanter for den klimahysteriske gruppen selv bekreftet overfor TV 2.

– Deltakerne i dagens aksjon har satt seg godt inn i konsekvensene både for de som rammes av aksjonen og for dem selv, skriver organisasjonen i en pressemelding.

TV 2s kommentatorer trodde først det var festlige scener ute i sporet da man så et bluss ble fyrt opp, men de skjønte fort alvoret da demonstrantene ble båret ut av løypa.

Se også artikkel under.

Les også: 

Klimapøbel demonstrerte under langrennsrenn på Lillehammer

Bestill fra Document i dag:

Kjøp Jean Amérys bok!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.