Skuespiller Aslak Maurstad og dansepartner Marianne Sandaker i TV2-programmet «Skal vi danse». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Klimaekstremistene som stormet dansegulvet under lørdagens «Skal vi danse» på TV 2, er blitt politianmeldt.

Lørdagens sending av det populære programmet «Skal vi danse» på TV 2 ble sterkt forstyrret av at en gruppe klimaekstremister stormet lokalet.

Stormingen skjedde under gruppedansen til Aslak Maurstad og Alexandra Joner, og hensikten skal ha vært å «skape oppmerksomhet for klimasaken».

Aksjonistene kastet konfetti og holdt opp en plakat der det sto «Stopp oljeletinga». De ble nokså raskt kaste ut av vakter.

Se også sak under.

Nå får denne aksjonen følger for ekstremistene som deltok, melder NTB.

– Produksjonsselskapet Nordisk Banijay har, i samråd med oss i TV 2, politianmeldt demonstrantene som gikk til aksjon under helgens direktesending av «Skal vi danse». Demonstrantene satte både seg selv og deltakerne i en potensielt farlig situasjon ved å storme dansegulvet, og dette er noe vi ikke kan akseptere, sier pressesjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til egen kanal.

Han legger til :

– Vi har gjennom hele sesongen vært svært opptatt av sikkerhet, men etter helgens hendelse gjør vi flere tiltak for å skjerpe sikkerheten ytterligere. Vi ønsker ikke å kommentere konkret hva disse er.

Det gjenstår å se hva en slik anmeldelse kan føre til. Den kan fort bli henlagt av et politi som for tiden er temmelig nedtynget av andre saker.

Representanter for den samme klimamobben har gjennomført flere lignende aksjoner i høst.

De stormet blant annet banen da det norske landslaget i fotball spilte EM-kvalik mot Georgia, og på torsdag sprayet de ned inngangspartiet til Olje- og energidepartementet.

De får utvilsomt en viss oppmerksomhet.

Men mange vil mene at slike aksjoner kun er ødeleggende for deres eget budskap, de vekker først og fremst sinne og motvilje i den befolkningen de håper å «omvende» for sin nærmest religiøse tro.

Ekstremisme skaper sjelden sympati.

Les også: 

Klimapøbler stormet parketten under «Skal vi danse»

Ny bok fra Document: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.