Klimahysterikere fra mobben Stopp Oljeletinga stormet scenen under kveldens «Skal vi danse». TV 2 sier at de fokuserer på sikkerhet.

Pøblene kastet konfetti og holdt opp en plakat. De ble nokså raskt eskortert ut av vakter. Aslak Maurstad og Alexandra Joner var på gulvet, ifølge TV 2.

Etter at dansen var fullført, sa dommer Morten Hegseth, som er kjent for å gråte på tv:

– Først og fremst må vi bare adressere hva som skjedde på gulvet her nå. Det var noen demonstranter her, hvor det sto: «Stopp Oljeletinga».

– Det var ikke planlagt. Men det dere gjør, er at dere fortsetter. Dere er så gode, og det er jeg så full av beundring for.

Jan-Petter Dahl er pressesjef i TV 2, og sa følgende:

– Vi har hatt økt fokus på sikkerhet denne sesongen, men det er vanskelig å gardere seg helt mot slike uønskede hendelser – siden publikum sitter tett på dansegulvet.

Representanter for den samme mobben har gjennomført flere lignende aksjoner i høst. De stormet blant annet banen da det norske landslaget i fotball spilte EM-kvalik mot Georgia, og på torsdag sprayet de ned inngangspartiet til Olje- og energidepartementet.

I fjor tilgriset de «Monolitten» i Vigelandsparken.

Klima-pøbler har tilgriset Monolitten i Vigelandsparken

Mange finner det underlig at slike aksjoner ikke straffes hardere. Men klimahysterikerne ser ut til å tro at det er slike som dem som kan redde verden.

– Det er ingen dans på en død planet, sier talsperson og demonstrant Frida Steinbakk.

De er ikke enige i regjeringens politikk, og straffer derfor helt tilfeldige mennesker som bare er ute for å underholde eller underholdes. Logikken virker nokså forvirrende.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.