Arve Lønnum, FrP. Foto: Erlend Aas / NTB

FrP-veteran Arve Lønnum ble lørdag valgt som ny leder i Oslo Fremskrittsparti.

Lønnum er advokat, født i 1961 og tilhører «den eldre garde» i partiet. Nå er det han som er tiltrodd vervet med å forsøke å reise partiet i Oslo.

NTB melder om saken.

FrP har ikke gjort det særlig godt ved de seneste valgene i hovedstaden, og lokallaget av partiet har gjennom en del år vært preget av uro.

Ved kommunevalget i høst fikk partiet kun 6,1 prosent av stemmene i Oslo, noe som er et svært svakt resultat. Dette var likevel noe opp (+0,8) fra valget i 2019, som var enda dårligere.

For få år siden ble partiet herjet av interne strider, da Geir Ugland Jacobsen (nå Norgesdemoratene) sto sentralt i en bitter eksklusjonskamp i partiet.

For tiden er FrP støtteparti for et borgerlig Høyre/Venstre-byråd i Oslo, og har således en viss innflytelse over hovedstadens politikk.

I tiden fremover mot neste store politiske mål, stortingsvalget høsten 2025, er det altså Arve Lønnum som skal forsøke å få ny vind i seilene for FrP i Oslo.

Han har tidligere ledet Oslo FrP fra 2000 til 2001. Han har også sittet i Oslo bystyre og vært vara til Stortinget.

Lønnum ble valgt ved akklamasjon. Det var ingen fremtredende motkandidater som kunne skape en viss spenning omkring valget.

Den avtroppende lederen Andreas Meeg-Bentzen takket tidligere i år nei til gjenvalg, uten å ha markert seg noe spesielt i Oslo-politikken i sin tid ved roret.

Nestleder Maria Zähler (tidligere kjent fra avisen Resett) var ventet å rykke opp, men trakk seg i februar fra alle verv i Oslo FrP.

Dermed var scenen klar for Arve Lønnums comeback i lederstolen.

Les også: 

Carl I. Hagen vrakes av Oslo FrP

Bestill fra Document i dag:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.