Asylmigranter har krysset grensen til USA fra Mexico i nærheten av Jacumba Hot Springs, California, den 2. februar 2024. Foto: Gregory Bull / AP / NTB.

Da Donald Trump torsdag besøkte USAs grense mot Mexico, fikk Fox News-verten Sean Hannity anledning til å stille ham noen spørsmål blant annet om den åpne, altså ikke-eksisterende grensen som har vært Biden-administrasjonens politikk fra første dag. Det antas at et sted mellom 12 og 18 millioner illegale migranter er ankommet siden Biden inviterte hvem som helst i verden til å slå seg ned i USA, hvor de får alt betalt uten nødvendigvis å arbeide.

De fleste blir ikke nøyere undersøkt, og ofte vet myndighetene derfor ikke hvem de er, hva de gjorde i hjemlandene eller for hvilket formål de har betalt de mexicanske forbryter­kartellene store beløp for å komme til USA. Det store flertallet av migrantene er menn i våpenfør alder, og flere republikanske observatører og politikere sier nå at det bare er et tidsspørsmål før nettverk av migranter går over til terror­handlinger. Spørsmålet er ikke om det vil skje, men når det skjer.

Derimot står det fast at mange av de Demokratisk styrte storbyene holder på å segne under den økonomiske byrden som er forbundet med å skulle fø på og yte offentlige tjenester til de hundre­tusener som fra en dag til den neste oversvømmer de såkalte «sanctuary cities», altså Demokratisk styrte byer der myndighetene stolt meddeler at hit kan enhver komme og få opphold uten å måtte frykte utvisning.

Til sin sorg må de lokale forkjemperne for de åpne dørers politikk imidlertid erkjenne at det er visse ulemper forbundet med å være sikre tilflukts­steder for unge menn fra 166 land. Borgermestere blir møtt av oppbrakte borgere – særlig fra minoritetene – som krever en forklaring på at det skal skjæres ned på amerikanske borgeres sosiale goder for å tilgodese de nyankomne. De må nå også tåle murring fra amerikanere som klager over et voksende antall volds­forbrytelser begått av ulovlige innvandrere.

For et par dager siden ble Kelly Girtz, som er borgermester i sanctuary city-byen Athens i Georgia, møtt av borgere som kalte ham «løgner» da han prøvde å dempe innbyggernes raseri over det spesielt brutale mordet på den unge sykepleier­studenten Laken Riley, som fikk kraniet knust av en mann fra Venezuela. Dette mordet – det siste i en rekke av mord, voldtekter og overfall på politiet – har vakt nasjonal oppsikt og gitt det Demokratiske partiet et forklarings­problem.

Det er derfor ikke rart at Joe Biden valgte å snakke om klima­endringer da han i forgårs omsider umaket seg til å avlegge grensen et besøk – naturligvis på et sted hvor relativt få fremmede strømmer inn.

Hvis han ville, kunne Biden med et pennestrøk beordre grensen stengt. Den fullmakten har amerikanske presidenter hatt siden 1950-tallet, men den vil han altså ikke bruke, og man må derfor konkludere at masse­tilstrømningen er bevisst Demokratisk politikk.

Hva er formålet? spurte Sean Hannity. Hva kunne være hensikten med å underminere USA? Donald Trump hadde ikke noe godt svar.

Det har derimot andre, som forklarer Demokratenes politikk med ønsket om å innføre anarki, altså avskaffe demokratiet og rettsstaten. På den måten kan borgerne bruke tiden på å slåss med hverandre, mens Demokratenes innerste krets, den dype staten og de styrtrike oligarkene kan tvinge igjennom et tyranni.

Det er kanskje hva den åpne grensen skal brukes til. Det gir i det minste mening.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.