I september i fjor skapte Casper Ruud en voldsom debatt da han kritiserte eldrepolitikken i Norge.

– At «velferdsstaten» ikke klarer å gi bedre mat til eldre som har vært med å bygge opp landet vårt? Er det takken for å jobbe hardt et helt liv? Tragisk .., skrev 25-åringen på X.

Tennisstjernen har ikke for vane å uttale seg om andre temaer enn idretten sin, men når han virkelig brenner for noe, er han ikke redd for å si hva han mener.

Nå er det politikere som bruker tid på å erte hverandre på sosiale medier som irriterer tennisstjernen.

«Skal bli spennende å se det nye statsbudsjettet når det legges fram.
Jeg håper alle norske skattebetalere slipper å «funde» lønnen til politikere som bruker timer av sine arbeidsdager til å erte og henge ut andre politikere på X eller i andre sosiale medier», skrev Ruud på X i september i fjor.

Hvor mange kjeltringer finnes det egentlig på Stortinget?

Nå følger han det opp.

– Og så vet jeg jo at de gjør mye mer enn det, men det var derfor det neste innlegget kom. Jeg syns det begynner å bli litt vel drøyt. De har debattene sine, og de holder på i media, jeg syns ikke de trenger å bruke flere timer av en offisiell arbeidsdag på å drive å erte hverandre på nett. Det syns jeg blir litt tullete, sier Ruud til Nettavisen.

Ruud mener alle burde ha muligheten til å uttale seg politisk, uavhengig av om man er politiker eller idrettsstjerne.

– Som nordmann og norsk statsborger så syns jeg man har en rett til å observere og ha meninger om hvordan ting styres, og så blir man enten skjelt ut eller sagt seg enig med ut ifra vinklingen man tar det i, forteller Ruud.

Den norske tennisproffen har imidlertid bestemt seg for å trappe ned sine politiske utspill på sosiale medier, og tror det kan ta litt tid før han gidder å si noe mer.

– Njæ … Mest sannsynlig ikke. Det er nok politikk nå for en stund, ler Ruud.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.