Erna Solberg vil at hennes eks-justisminister skal skjerpe seg. Det kan statsministeren bare glemme, sier Listhaug. Vi kan legge til: Det kan også Aftenposten glemme.

«Taus er jeg ikke, og det kommer jeg heller ikke til å bli», som hun sa, prinsesse Listhaug som ingen kunne målbinde. Erna synes ikke Sylvi «bidrar» til det debattklimaet jeg ønsker.»

 – Det må hun gjerne mene. Det er mediene som har tillagt meg meninger og tolket dette Facebook-innlegget. Det de har skrevet, har ikke rot i virkeligheten, sier Listhaug til Aftenposten.

Listhaug taler sin tidligere sjef midt imot: Hun vil ikke legge om debattstilen, til tross for at den tidligere justisministeren de siste dagene er blitt møtt med en veritabel storm av kritikk.

Dagbladet, VG og Aftenposten har på lederplass kritisert Sylvi Listhaug for denne Facebook-meldingen:

«Ap og byrådet i Oslo kastet ut de eldre på St. Halvardshjemmet. Beboere og pårørende gråt. Nå bruker de sykehjemmet til overnattingstilbud til romfolk. Eier dere ingen skam!?»

Mandag sluttet også statsminister Erna Solberg seg til hylekoret og kritiserte sin tidligere minister.

– Det bidrar ikke til det debattklimaet jeg ønsker. Hun er ikke alene i norsk politikk om dette, det er også mange andre som ikke bidrar – som ikke tar med seg sammenhengen i det som skjer, og resultatene av det, sier Solberg om eks-justisministeren.

 

Aftenposten har ikke helt gitt opp håpet om at Listhaug bøyer nakken:

– Så du tar ingen selvkritikk for denne Facebook-meldingen?

– Hvorfor skal jeg ta selvkritikk? Hvorfor i all verden skal jeg dét når alt jeg har skrevet, er korrekt, sier hun.

For å understreke hvor dum og løgnaktig de mener at Listhaug er, legger Aftenposten i påfølgende avsnitt en lenke til faktisk.no,  som «har gått gjennom saken, og hva Oslo Frp har påstått». Akkurat. Ikke hva Listhaug har påstått, men alle knep er tillatt, ikke sant?

Dette er altså Aftenpostens sannhetsvitne: propagandasentralen faktisk.no. Den gjengen har til fulle demonstrert hva de driver med: en kampanje mot visse medier og politikere og forfattere, faktisk , selv om de tok litt rev i seilene etter at de fikk kritikk for å gå etter Terje Tvedt tre ganger på to uker: Terje Tvedt: Faktisk.no produserer falske nyheter for å undergrave min troverdighet

Listhaug fastslår at hun er glad for at mediene har sørget for at vi har fått en debatt om nedleggelse av sykehjemsplasser. Aftenposten, på sin side, henfaller til god, gammel venstresideretorikk. Man skal ikke «sette svake grupper opp mot hverandre»:

– Hvis det var sykehjemsplasser du ville diskutere, var det da nødvendig å sette dette opp mot en annen svak gruppe, romfolket?

– Jeg mener det er viktig at folk blir klar over at det offentlige finansierer overnattingstilbud til romfolk, som egentlig er turister i Norge. Mange mener at det er feil at staten skal betale for en gruppe som i Norge er knyttet til kriminalitet, prostitusjon og tigging. Det er ikke jeg, men mediene, som setter disse opp mot hverandre, sier Listhaug.

Dette er spørsmålet Aftenposten kunne ha stilt: – Er det riktig å stille eldre mennesker, som har slitt og jobbet et helt liv for sin familie og det norske samfunnet, opp mot utlendinger som kommer hit for å tigge og begå kriminalitet?

Listhaug sier hun mener det er viktig å være direkte.

– Jeg har min stil, selv om mediene forsøker å få meg til å endre meg. Det er mediene som tolker og setter disse to tingene opp mot hverandre. Ingenting av det jeg skrev, er feil.

Aftenpostens journalist, Thomas Olsen, klarer ikke dy seg. Trangen til å moralisere og fordømme blir for sterk, så han prøver en siste gang:

– Lærte du ingenting av mistillitssaken i vår?

– Jeg er strålende fornøyd med å være på Stortinget. Jeg sier det jeg mener og står opp for ytringsfriheten, at folk skal få lov til å si det de mener, også vi som er politikere. Jeg lar meg ikke styre, sier Listhaug.

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!