Det var en tid da man kunne stole på at venstresiden ville forsvare vitenskapen med nesten religiøs iver. Vitenskapelig kunnskap ble brukt for å avsløre og håne kreasjonister, vaksinemotstandere, astrologer og homeopater. Men ikke nå lenger.

Nå er det nesten bare woke og klimahysteri som gjenstår av akseptert «vitenskap» på venstresiden. Derfor opplever vi nå en bølge av folk som krever at vi gjenoppretter statusen til urbefolkningens visdom. For vestlig vitenskap er som kjent rasistisk.

Dette er DEI i praksis. DEI står for diversity, equity, inclusion (mangfold, utfallslikhet og inkludering).

Konsekvensene går på helsa løs, siden Biden-regimet har tatt hensyn til denne tankegangen i sine nye retningslinjer for helsedepartementet. Ansatte i Food and Drug Administration vil snart bli instruert til å vurdere «flere former for bevis, for eksempel urfolkskunnskap».

Det er nesten så man venter i spenning på når Biden skal invitere Putin for å røyke fredspipe.

Urfolks visdom skal likestilles med forskningsbasert vitenskap, fordi equity.

Yes, some DEI advocates really do think that public-health bodies should seek the input of tribal elders and spiritual leaders – alongside, say, qualified physicians and epidemiologists.

Dette skriver Stephen Knight i Spiked. Vitenskap er en vestlig kolonialistisk struktur, hevder woke-folket. Biden er ikke først ut: I fjor vedtok myndighetene i New Zealand at opplæring i vitenskap på skolene skulle fortelle at maorienes måte å vite på (ways of knowing) var likeverdig vestlig vitenskap.

Flere vitenskapsmenn protesterte, og selv en vitenskapsmann med maorisk bakgrunn sa opp i protest. Men det var veldig inkluderende.

Svenske jegere protesterer mot at jaktlisensen brukes til «feministisk kvasivitenskap»

Det er selvsagt latterlig å si at vitenskap er et vestlig konsept. Vitenskap er universell, det eneste som betyr noe er metoder og konklusjoner, og en generell forståelse av hva vitenskap egentlig er. Dette er åpent for alle mennesker i hele verden. Noe slik kan man absolutt ikke si om urfolks visdom, som gjerne er spesifikt tilpasset omgivelsene.

En same kan sikkert lære noe av en zulu. Men hvor stor nytte samen har av dette på Finnmarksvidda er usikkert.

Det er en grunn til at urfolk ikke har funnet opp et fly. Det er en grunn til at eksorsisme ikke brukes i moderne psykiatri.

Alle vet egentlig at det er latterlig å behandle voodoo og annen urfolksvisdom likt som seriøs vitenskap. Men det hjelper ikke. For disse «antirasistene» er like sta som transaktivistene, som hevder at det er 100 ulike kjønnsidentiteter, og forteller dette i full seriøsitet på BBCs barne-TV.

Det er selvsagt rasistisk å hevde at vitenskap er forbeholdt hvite mennesker. Da sier man egentlig at folk med annen hudfarge ikke er i stand til å tilegne seg kunnskap. Slike holdninger passer best på en samling i regi av Ku Klux Klan.

Så når Det hvite hus pusher slike holdninger, så avslører de seg selv. At dette kommer rett etter pandemien, hvor vestlig vitenskap sviktet totalt, er også betegnende.

After all, how can we possibly trust that those tasked with looking after our health are doing so effectively, when their objectivity has been so clearly compromised?

Vitenskap tar ofte feil, selvsagt. Det er derfor at de som sier at the science is settled viser at de rett og slett ikke vet hva vitenskap betyr. Det er derfor én person kan ha rett, selv om 99,99 prosent av vitenskapsmenn mener noe annet. Newton, Kepler Galileo og Einstein er gode eksempler, og selv disse geniene tok feil på enkelte områder.

Knight avslutter med følgende salve:

Det er ingen religiøse bud eller kulturelle dogmer som dikterer omfanget av en vitenskapelig undersøkelse. Vitenskapen finner ganske enkelt ut «hva som er» – og til helvete med alle hellige kyr som blir slaktet underveis.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.