Lavt utdanningsnivå, ekstrem sexisme og psykologen Jordan Peterson trekkes frem i SVT-programmet Agenda som årsaker til at unge menn stemmer på høyresiden.

Barne- og ungdomsforsker Lucas Gottzén for slår fast at menns politiske meninger kan være en trussel mot demokratiet. De merkelige påstandene som ble fremstilt på søndagens Agenda skaper reaksjoner i nabolandet.

Det politiska könsgapet är inte bara ett svenskt fenomen, vilket Agenda också tar upp i sitt inslag. Länder som USA, Sydkorea och Tyskland har haft samma utveckling.

Dette skriver Bulletin. De fremhever også statsviter Jacob Ahlbom, som mener spørsmål som massemigrasjon, MeToo-bevegelsen, gjengvolden og det såkalte kjønnsgapet tolkes ulikt av unge kvinner og menn.

Dessuten mener han at høy utdanning korrelerer med å stemme på grønne eller venstrevridde partier. Han sier med andre ord omtrent at siden unge menn er dumme som brød, så stemmer de høyre/konservativt.

Lucas Gottzén, professor i barne- og ungdomsvirksomhet, forsker på genus, unge og seksualitet. Tillitsvekkende, med andre ord.

Gottzén mener at unge menn synes det er vanskelig å leve opp til klassiske maskuline idealer fordi mange klassisk maskuline yrker forsvinner.

Han nevner ikke noe om hvordan skolen er feminisert, siden sosialisme og woke ideer har nesten full kontroll over en lærerstand som i økende grad består av kvinner.

Heldigvis finnes det fortsatt mange dyktige både kvinnelige og mannlige lærere, det er ikke lærerne som angripes her. Men systemet presser skolen i en bestemt retning.

Ifølge Gottzén er feminismen blitt en politisk slagmark, og at denne tankegangen svartmales i debatten og gis som begrunnelse når opinionsledere på høyresiden skal forklare hvorfor unge menn fortsetter utdanningen i mindre grad, og hvorfor de får stadig dårligere karakterer.

Det bør nevnes her at kvinnekvotering er et velkjent fenomen, som ikke akkurat blir mindre kompleks ettersom hvem som helst nå kan erklære seg som kvinne og dermed få ekstrapoeng i forhold til unge menn som nekter å utnytte galskapen.

Økt likestilling oppfattes også som en trussel blant unge menn, ifølge Gottzén. Han tror at unge menn tror at de mister rettigheter ettersom kvinner og LHBTQ-personer får flere rettigheter.

Unge menn mister faktisk rettigheter allerede fra barnehagen. Maskuline forbilder er fraværende store deler av dagen. Mange svenske menn erklærer dessuten selv at de er feminister. Hvem støtter guttene? Svaret er enkelt: Så å si ingen.

Et godt eksempel er hvordan hele den politiske eliten til stadighet fokuserer på kvinnehelse. Vel, jeg ønsker kvinner alt godt, men faktum er at menn dør si langt høyere grad sammenlignet med kvinner.

Men hvis du velger å alliere deg med bokstavmafiaen er støtten uendelig. Du blir erklært som et fantastisk barn, eller en modig ungdom.

Å bare være en vanlig gutt gir deg ingen ekstrapoenger. Dette er realiteten, noe som smerter en som har to sønner. De går en tøff fremtid i møte. Så er de hvite i tillegg! Dette kan jo ikke gå bra.

– Om du är van med att ha en historiskt dominant position i samhället, så kan jämställdhet eller jämlikhet uppfattas som diskriminerande och som ett hot mot den egna positionen. Och det är vad forskningen visar på som ganska vanliga anledningar till varför unga män röstar höger, sier Lucas Gottzén i Agenda.

Det er ikke likestilling feminister eller transaktivister kjemper for. De kjemper for fordeler, og får dette gladelig tildelt av hjernevaskede politikere, eller feige politikere som ikke våger noe annet i frykt for sine egne karrieremuligheter.

Gottzén nevner også hvilken innflytelse personer som Andrew Tate og Jordan Peterson har via sosiale medier. Å sette disse to i samme bås er ren idioti. Jaggu slenger han ikke Trump inn i saken også. Akademia har virkelig blitt til en stinkende haug av søppel.

Inslaget har fått stark kritik på X från bland annat riksdagsledamöter och opinionsbildare. Riksdagsledamoten Stefan Olsson (M) kritiserar programmet för att de inte intervjuat någon om varför kvinnor röstar vänster.

Dessutom kritiserar han programmet för att måla ut väljare som att de röstar av instinkter snarare än individuella verklighetsuppfattningar.

Angelica Lundberg (SD) delar bland annat X-profilen Herr Husis kritik av Agenda och frågar SVT om de nästa vecka ska gå igenom varför kvinnor röstar vänster.

Du kan se hele progremmet på SVT Agenda søndag (fra ca. 29:30).

HerrHusis har et utdrag på sin tweet.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.