NTB

Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva kaller landets ambassadør i Israel hjem for konsultasjoner, ifølge en kilde i utenriksdepartementet i Brasilia.

Brasils ambassadør i Tel Aviv ble nylig kalt inn på teppet i israelsk UD, der han mottok en formell protest på uttalelser Lula kom med i helgen.

– Det som skjer i Gaza, er ikke en krig, det er folkemord. Det er ikke en krig med soldater mot soldater, det er en krig av en godt utstyrt hær mot kvinner og barn, sa Lula på et møte i Den afrikanske union (AU) i Addis Abeba søndag.

– Det som foregår i Gaza med det palestinske folk, har ikke skjedd før på noe punkt i historien. Jo, forresten, det skjedde faktisk da Hitler bestemte seg for å drepe jødene, sa han videre.

Uttalelsen vakte sterke reaksjoner i Israel og utenriksminister Israel Katz kunngjorde mandag at Lula er uønsket i Israel dersom han ikke beklager det han sa.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.