Den norske ambassadøren Per Egil Selvaag er sammen med den spanske og irske innkalt til israelsk UD for å få en tilrettevisning om hvorfor anerkjennelsen av Palestina var hodeløs. Ambassadørene vil bli vist en film om kidnapping av gisler.

Israel er mektig irritert over anerkjennelsen av Palestina, en stat som ikke eksisterer.

– De bestemte seg for å gi en gullmedalje til morderne og voldtektsmennene i Hamas. Vi vil vise dem hvilken forvridd avgjørelse regjeringene deres har tatt, sier utenriksminister Israel Katz i uttalelsen.

For israelere og myndighetene er beslutningen om anerkjennelse uforståelig. Israelere ble onsdag kjent med en video fra tilfangetakelsen av fem kvinnelige soldater 7. oktober. I videoen – som er klippet – ser vi jenter som er slått i munnen så blodet renner, og med blod nedover bena. Hamas-terroristene etterlater ingen tvil om hva som venter dem.

Det er dette som er virkeligheten i Israel og for de pårørende. Men Norge, Irland og Spania er kun fokusert på Gaza.

– Det stemmer at vår ambassadør skal på et møte i israelsk UD i dag, sier pressetalsperson i Utenriksdepartementet Guri Solberg til avisa.

Ambassadørene skal vises en video der flere feltobservatører blir kidnappet.

Videre skal ambassadørene motta en reprimande, ifølge det israelske utenriksdepartementet.

Avgjørelsen har fått hard kritikk av Israel, og landets ambassadører til Norge, Spania og Irland er kalt hjem. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.