Vesten må forberede seg på en konflikt med Russland som kan vare i «tiår», sier NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg til den tyske avisen Welt am Sonntag. Vesten må derfor skynde seg å øke sin våpenproduksjon.

– NATO ønsker ikke krig med Russland, men vi må forberede oss på en konfrontasjon som kan vare i flere tiår, sier Stoltenberg, som understreker at de vestlige nasjonene må øke sin produksjon av våpen og ammunisjon. Dette er den eneste måten Europas sikkerhet kan garanteres og Ukraina kan fortsette sin krig med Russland.

Stoltenberg påpeker at Vestens økonomiske og industrielle makt langt overgår Russlands, og at Vesten derfor har midler til å overta Russland i både produksjon og investeringer.

Til tross for Putins forsikringer om at han ikke har til hensikt å invadere Polen fordi det ville utløse en tredje verdenskrig, som han uttalte under det nylige intervjuet med Tucker Carlson, er Stoltenberg ikke sikker.

«Hvis Putin vinner i Ukraina, er det ingen garanti for at den russiske aggresjonen ikke vil spre seg til andre land», sier Stoltenberg. Ifølge NATOs generalsekretær er Europas beste forsvar derfor å investere i militæret i Ukraina og Vesten.

Det er ingenting som tyder på at Stoltenberg ser frem til fredsforhandlinger, så utfallet blir garantert krig i vår tid.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.