Elon Musk besøkte mandag Auschwitz-Birkenau sammen med European Jewish Associations styreleder, rabbiner Menachem Margolin, den konservative amerikanske journalisten Ben Shapiro og holocaustoverlevende Gidon Lev.

Israel-vennlig

– Musk la ned en krans ved dødsmuren og deltok i en kort minneseremoni og gudstjeneste ved Birkenau-minnesmerket, ifølge Jerusalem Post.

Senere på dagen snakket Musk på en konferanse i Krakow om oppblomstringen av antisemittisme efter at konflikten mellom Israel og Hamas startet i oktober.

I november ifjor uttalte Musk seg mot antisemittisme og alt som «fremmer hat og konflikt» under et besøk i Israel hvor han også besøkte stedet for Hamas’ angrep 7. oktober.

Kritikk for ikke å ha fjernet tweet

I august ifjor kritiserte Auschwitz Memorial plattformen X for ikke å ha fjernet en antisemittisk tweet på nettstedet.

Efter annen verdenskrig er Auschwitz-Birkenau blitt det fremste symbol på nazistenes utryddelse av europeiske jøder. Minnestedet og museet Auschwitz-Birkenau ble etablert i 1947. Museet ble i 1979 oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv og besøkes hvert år av mer enn én million mennesker. Over hovedporten til Auschwitz 1 står skiltet «Arbeit macht frei». Minst 1,1 million mennesker, de fleste av dem jøder, omkom i Auschwitz’ gasskamre eller av sult, kulde og sykdom.

 

 

 

Kjøp Jean Amérys bok!

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.